30.7.06

Sant Nin i Sant Non

Segons el calendari que hi ha penjat a la cuina de casa, que és de la Caixa de Girona i que té unes fotografies de l'Empordà maquíssimes, avui és Sant Nin i Sant Non. Abans de continuar hauria de posar aquí alguna cita de Josep Pla sobre l'Empordà, o sobre l'Empordanet, però millor que cadascú agafi un llibre de la seva pròpia biblioteca (qui no té un llibre de Josep Pla a casa?), i en llegeixi un d'aquells trossos tan característics d'ell.
Tornant al santoral, he buscat la vida i miracles d'aquests dos sants amb uns noms tan "musicals" i he trobat que no existiren com a tals, sinó que eren els àlies de Sant Abdó i Sant Senén, també coneguts com els Santets de la Pedra i que són els protectors dels hortolans.
Me n'he portat una petita decepció, la veritat, perquè jo ja m'imaginava que si algun dia apareixien per casa un parell de marrecs, els podríem anomenar Nin Vilapou i Non Vilapou, i en canvi els altres dos noms em sonen massa seriosos i rimbombants.
Bé, els deixo aquesta escala que he trobat i que té dues parts iguales i separades al mig perquè puguin pujar un per cada cantó (els Sants) sense fer-se nosa però sense estar massa separats tampoc (no hi ha hagut manera d'aclarir si eren germans, amics, coneguts o alguna cosa més).
Publica un comentari a l'entrada