14.7.06

Vaig un moment a "França" i torno

Avui és 14 de juliol (14 juillet), aniversari de la presa de la Bastilla a França i, per tant Festa Nacional (en majúscules). A la part sud d'allà, és a dir, a la part nord d'aquí, que és el mateix, però no, també se celebra aquesta festa. Es fan una sèrie de cerimonials típics que comencen amb la visita al cementiri a pregar per les víctimes de totes les guerres a les que han participat els francesos (que Déu n'hi do), ofrenes, toc de la Marsellesa, discursos i, a la part d'aquí, sardanes. Sí, sardanes. I a la tarda també sardanes. Per tant és un dia que les cobles acostumem a tenir feina assegurada. Les d'aquí i les d'allà. Tot això és una mica esquizofrènic.
I això em fa pensar en celebracions que es fan aquí de festes d'allà, però d'alla baix (Rocío, la feria d'abril i similars, sense oblidar les diades commemoratives de les diverses "Comunitats Autònomes").
A algú li sona que es facin sardanes en aquestes celebracions? O, si més no, que hi participi alguna cobla, perdó, COBLA? A mi, que sóc del ram, no.
Allò que deia, tot és una mica, o dues, esquizofrènic.
De moment deixo una escala de Cotlliure (gràcies Mirandamar). Veurem si durant el dia en puc pescar alguna altra...
Publica un comentari a l'entrada