14.7.06

Vaig un moment a "França" i torno

Avui és 14 de juliol (14 juillet), aniversari de la presa de la Bastilla a França i, per tant Festa Nacional (en majúscules). A la part sud d'allà, és a dir, a la part nord d'aquí, que és el mateix, però no, també se celebra aquesta festa. Es fan una sèrie de cerimonials típics que comencen amb la visita al cementiri a pregar per les víctimes de totes les guerres a les que han participat els francesos (que Déu n'hi do), ofrenes, toc de la Marsellesa, discursos i, a la part d'aquí, sardanes. Sí, sardanes. I a la tarda també sardanes. Per tant és un dia que les cobles acostumem a tenir feina assegurada. Les d'aquí i les d'allà. Tot això és una mica esquizofrènic.
I això em fa pensar en celebracions que es fan aquí de festes d'allà, però d'alla baix (Rocío, la feria d'abril i similars, sense oblidar les diades commemoratives de les diverses "Comunitats Autònomes").
A algú li sona que es facin sardanes en aquestes celebracions? O, si més no, que hi participi alguna cobla, perdó, COBLA? A mi, que sóc del ram, no.
Allò que deia, tot és una mica, o dues, esquizofrènic.
De moment deixo una escala de Cotlliure (gràcies Mirandamar). Veurem si durant el dia en puc pescar alguna altra...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Que vagi bé "la feina", doncs, mestre Vilapou!
Això que em comenta del Rocío i la Feria de Abril aqui... doncs home, mal favor li fariem a la Sardana exportant-la a aquests reductes de dubtosa cultura. (i quan vull dir "exportar-la" em refereixo a Despeñaperros de abajo o a Can Zam per igual)

Anònim ha dit...

Han existit mai compositors de sardanes del Rosselló? Si és així, hi ha doncs, sardanes franceses? Disculpi la meva ignorància sardanística. Us fan tocar la Marsellesa en plan cobla?

Anònim ha dit...

Quina gràcia Vilapou... avui estem molt afrancesats, tan vostè com jo. Me n'alegro molt que hagi clausurat la crisi (en anglès o en francès, és igual!)

Anònim ha dit...

Si al sud del país del nord es toquen sardanes quan fan festa, tal com es fa al nord del país del sud, deu ser perquè el sud del país del nord i el nord del país del sud són un mateix país (per molt que els requi als del sud del país del sud i als del nord del país del nord)

vilapou ha dit...

Em sembla que millor faig un post per comentar els comentaris.

Anònim ha dit...

I like it! Good job. Go on.
»