12.5.06

Primera aportació a l'Ateneu

El dimarts vaig rebre un correu de la lectora i Amiga (A majúscula i en negreta) Carme. Deia:
Aportació per a la Biblioteca virtual –què és un Ateneu sense biblioteca pròpia?– de l'Ateneu Blocaire Vilapou, d'unes planes d'un llibre amb una definició que em va corprendre.
Del llibre: Gala. De l'autora Dominique Bona (biògrafa de Gala).

Feu l'esforç de llegir-ho (la part blanca, no la grisa...).
Bé, ja hem començat. Tenim l'espai, hem iniciat la biblioteca i jo ja vaig recopilant les discografies de Ben Harper, Housemartins, Toreros Muertos, Shubert, Bach, Rita Lee, Casandra Wilson, alguna cosa de la Núria Feliu i d'El Puma, la videoteca amb Pedro Reyes i Faemino y Cansado...
I m'havia enviat també, faltaria més, una escala. En aquest cas una escala trobada en un moll, en un port. Després de tants dies parlant de terra endins, em ve bé tornar cap a marina. Això es porta a dins. Una escala de pedra, dura forta, acostumada a la gent de mar, també dura i forta (no els fa falta baranes...)

8 comentaris:

Anònim ha dit...

L'escala: dura i tot el que vostè vulgui, mestre Vilapou. Però provi a baixar-la una mica rapidet amb mocasins un dia humit i plujós... i si s'atreveix, torni a escriure això de que "no li cal barana"! ;-)

La sardana és un costum que, malauradament, s'està perdent lluny dels aplecs que encara queden. Al meu poble, la sardana sempre s'havia mantingut ben viva, fins que han arribat al govern municipal els noiets d'ERC (gent d'esquerra i Mercedes, no gent d'esquerra de veritat) i l'han erradicat de les cel.lebracions al.legant l'excés de "folklore". A mi, òbviament, m'ha semblat un míssil en plena línia de flotació de la nostra cultura. I més perquè vé d'on vé (del PP s'entendria, però d'esquerra????).

El felicito per la biblioteca, la discoteca i la videoteca que està preparant. Va pel bon camí. Puc suggerir-li quelcom d'en Demis Roussos (*)? ;-)

(*) És broma.

vilapou ha dit...

No, si és la gent de mar la que és dura i no necessitarà barana. Jo, pobre de mi, m'ho quedo mirant des de dalt.
Sobre la sardana, necessitem un blog sencer i no acabaríem. Però això sí, a les festes tenim tota la world music of de tot el world i la nostra senzillament ens fa vergonya.
We shall dance, we shall dance...

Anònim ha dit...

Ooohhhh, Senyot Vilapou! No s'ha decantat pel "Velvet Mornings" del triquitriqui (que és la que li vé al cap al 98% de la gent quan sent el nom de "Demis Roussos") sinó pel "We shall dance" que, no per freak, deixa de ser excel.lent. Veu com vostè és d'una pasta especial?

El post aquest de la sardana, tenint en compte que n'és vostè un expert activista, per quan l'esperem? ;-)

Bet ha dit...

Vilapou, com s'ha de fer per llegir la part blanca? per molt que amplio la imatge no me'n surto. que potser té truqui-magi? De totes formes felicitats per la biblio-hemero-discoteca! Ja hi farem alguna aportació!

vilapou ha dit...

No, no té truqui. Per això he posat l'enllaç. Potser és un problema de configuració (coses de la informàtica). A mi em funciona.

Anònim ha dit...

Senyor/mestre/company Vilapou: això s'ha de tirar endavant, segur!!! Serà l'arcadia, la Itaca, tot, tot el que els blocaires seguidors del Pedro Reyes hagin pogut somiar mai (fins i tot hi tindrem el pavo real per l'amic Karbeis...)

Anònim ha dit...

veig que no se te'n escapa ni una!

Anònim ha dit...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»