14.5.07

Països...de parla catalana

"Ni Espanya, ni França, Països Catalans!".
Aquest crit reivindicatiu (o obvi) l'he sentit moltes vegades al carrer. L'he llegit en panflets, en publicacions. L'he considerat, com deia abans, una obvietat de principi.
Certament que es podríen fer moltes consideracions i matitzacions sobre els seus límits, tant físics com sociològics, és a dir, si l'extensió és de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, o agafa més o menys extensió, i si la voluntat política momentània passa per damunt de les realitats històriques o científiques. Però la idea "general" d'aquest concepte em sembla que ens queda clara.
Això fa que en determinats sectors, sobre tot del País Valencià, aquesta denominació sigui molt mal considerada, per dir-ho d'una manera entenedora i, fins i tot, perseguida ideològicament.
Jo considero que després de posar com a moneda de canvi el concepte de País Valencià en l'afer de TV3, el nom i el "mapa" dels Paisos Catalans serà el següent pas. Crec que aquella imatge de la Mònica López, per exemple, informant de la previsió del temps, té els dies comptats. Però...temps al temps.
El que em comença a fer una mica de por és que darrerament he sentit a Catalunya Ràdio i a Tv3 parlar dels "països... de parla catalana".
És també part del preu que estem començant a pagar?
Ha canviat el llibre d'estil de la Corporació Catalana?
Qui té por de què?
És la campanya electoral?
Qui marca aquests canvis?
Jo deixo avui una escala de la ciutat de València. He de dir que aquesta pertany als Països de Parla Catalana?
"Ni Espanya, ni França, Països ... de Parla Catalana" (?!)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament, se n'està fent un gra massa de tot aquest afer.

I, si em permeteu, Sr. Vilapou, aprofitaré per fer publicitat gratuita de www.estatpropi.cat

No cal dir res, simplement us demanaria que entressiu i almenys, hi donessiu una ullada. Jo m'he impressionat amb el mapa, a primer cop d'ull.

Puji ha dit...

La idea del divideix i venceràs segueix triomfant com la coca-cola...

vilapou ha dit...

Zokaar, conec la pàgina i cada vegada el mapa impressiona més.
Puji, però com sempre, anem claudicant nosaltres mateixos.