3.5.07

La invenció de la creu

No puc començar l'escrit d'avui dient allò de "he quedat sorprès aquest matí al consultar el meu calendari de capçalera...", perquè no m'ha passat. No m'he sorprès gens. No només això, si no que ja no recordo quin sant hi posava.
Ha sigut aquesta tarda, quan he passat pel costat d'un calendari que té un company de feina a la paret del seu despatx que ho he vist. Avui (segons aquell santoral) se celebra la Invenció de la Creu, bé, de la Santa Creu.
Un, dins el seu imaginari personal, té aquella imatge d'una roda de pedra, mig boteruda, amb un forat al mig, observada per un grup de persones (homes, dones, nens i nenes) mig vestits mig tapats per unes pells, i la té considerada com la representació de l'invent de l'objecte més "vulgar" i imprescindible de la Història de la Humanitat (HH, a partir d'ara).
Doncs resulta que a la HH (Història de la Humanitat, des de fa una estona) hi ha un altre invent més que destacable: la creu. I no només això sinó que aital descobriment el festeja l'església catòlica amb el mateix fervor que la Immaculada Concepció, el naixement de Jesús o la santedat de San Josemaría Esrivá.
La veritat és que a la creu li reconec infinites utilitats com a objecte, com a utensili domèstic, fent combinacions amb la roda fins i tot, però com a invent religiosament venerable no ho tinc massa clar.
Encara que ben pensat, l'Església Catòlica (aquesta vegada en majúscules) no sé si hauria arribat fins on ha arribat si no s'hagués inventat la creu (quina Passió més estranya, no?).
Celebrem-ho doncs!