19.5.07

Municipals a Calella

Després d'haver posat ahir l'escala de la Catedral de Girona plena de candidats a alcaldies del país, i d'haver trobat una altra imatge de representants de ERC de Calella fent-se la foto de família al mateix indret, vaig decidir fer avui el meu comentari i donar la meva visió de les eleccions a l'Ajuntament de Calella.
Plantejant una regla de tres (poc seriosa) diria que si la Mireia Galindo pot tractar la campanya de Sant Pol de Mar, per què a Can Vilapou no podem fer el mateix amb la de Calella?
Per començar he de dir que vaig trobar una altra fotografia amb els d'ERC en una escala, cosa que m'ha impactat molt, i més sabent que en un dels seus cartells electorals els membres (amb perdó) de la llista estan en una escala del Parc Dalmau. Prometo intentar trobar aquesta imatge. En relació a les altres llistes, sento molt informar que no he trobat cap escala tot i furgar intensament en la seva informació. Agraïré qualsevol donatiu infogràfic al respecte.
Però començaré presentant primer els quatre (només quatre) candidats a l'Alcaldia de Calella (per ordre alfabètic dels noms de pila): Jaume Puig (ERC) que té un bloc, José María Vila (PP) que no té bloc, ni blog, ni me l'imagino fent-ne cap, Josep Maria Juhé (PSC) que té un blog , i Montserrat Candini (CiU) que també té un bloc. Ténen més coses, però a mi m'interessen els blogs (i els blocs).
L'Ajuntament actual està governat per ERC (7) i PSC (2) amb alcalde republicà, i a l'oposició hi queden CiU (6), PP (1) i GC (1).
Les esquerres han manat els 8 derrers anys després d'estar CiU al capdavant des de les primeres eleccions democràtiques.
La perspectiva del moment electoral actual és molt interesant ja que no està clar com anirà la cosa. En principi, Montserrat Candini ha fet una gran feina d'oposició i de preparació d'aquesta campanya. Després dels mandats de Bagó i Rey s'ha de fer notar que a les dues eleccions següents la federació nacionalista (amb perdó) va tenir greus problemes en trobar unes llistes ben compensades i amb suficient suport intern. Això ha portat a que es donés a Montserrat Candini tot el pes i la confiança, sense limitacions, per tal de recuperar un feu convergent de sempre. Caldrà veure si el terme "forastera" impactarà en algun sector.
ERC presenta a Jaume Puig, històric, no pas per edat, militant, i regidor incansable. El seu "handicap" és que no té ni la imatge ni el discurs de l'actual alcalde Josep Basart. Però Calella és una plaça on els republicans han tret sempre bons resultats en tot tipus d'eleccions. Falta veure si es farà pagar a ERC el "cansament" que dona a molta gent veure 8 anys seguits la mateixa cara al poder, sense analitzar massa la feina realitzada.
El PSC és el 3 en discòrdia i pot ser el que reculli uns vots que no volen anar a cap dels dos principals candidats. Allò de dos es barallaven i el tercer...es va emportar la noia.
Per acabar el PP crec que aspira a conservar (tranquilament) el seu lloc, que pot ser el que tombi la majoria absoluta. Ni Vila, que encara enyora la seva etapa de regidor al poder, ni Candini, que vol manar com sigui (per recuperar tot allò que Calella ha anat perdent aquests 8 anys, és clar), hi farien escarafalls.
Personalment he de dir que crec que totes les llistes presenten uns equips i uns noms d'un nivell menor que els anteriors. És una apreciació molt personal, ja ho dic, que segur que no tindrà res a veure (segur) amb el treballs dels regidors que surtin.
Finalment faré la meva "porra" personal: CiU 7 (8), ERC 6 (5), PSC 3 i PP 1.
La primera "forquilla" donaria l'alcaldia a Puig (ERC), perquè en Juhé no s'atrevirà a regalar el poder a CiU, sota pena de ser expulsat del Gran Temple.
La segona opció tornaria Calella a l'òrbita convergent, amb l'alegria i el reforçament de les posicions del PP, i a l'espera de nous horitzons en un futur canvi de color de la Generalitat.
La tercera via, la impossible, donaria un govern nacionalista (amb perdó) de concentració a la ciutat amb 13 regidors i/o regidores. Però aquesta batalla ja fa anys que la vam perdre.
--------
(Si voleu una anàlisi més seriosa i rigurosa podeu llegir el bloc d'en Saül Gordillo).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que t'equivoques, jo crec que es possible un govern de concentració de CIU i ERC, has de pensar que en aquest 4 anys la Montse i en Puig no han tingut cap enfrontament directe greu i aquesta és la opció més desitjada per la majoria de Calellencs. Execepte que en Basart, que si que ha tingut diversos enfrontaments amb la Montse, faci mans i manigues per evitar-ho estic segur que al final el Jaume s'avindrà a pactar amb CIU.

vilapou ha dit...

Benvolgut anònim, pel que jo conec de Calella, no sé quin resultat prou estrambòtic hauria de sortir perquè pactessin ERC i CiU.
Crec que la Sra. Candini és molt ambiciosa (políticament parlant) i si no ha tingut enfrontaments sonats amb el Sr. Puig és perquè tenia molt clar qui era l'adversari.
En quant a ERC, voldrà "continuar" el pacte de govern actual "al preu que sigui", per seguir amb els projectes ja iniciats, és clar.
L'enfrontament d'ERC i CiU és una cosa d'allò que n'anomenen els quadres dels partits. No cal donar-hi més voltes...

Anònim ha dit...

Perquè ningú no esmenta en els seus comentaris que el marit de la Candini havia estat el gerent del darrer Ajuntament convergent, que va deixar pràcticament en fallida econòmica el nostre municipi?
Crec que és una dada molt important, ja que per Calella molta gent creu que el primer que faria la Candini seria donar un nou càrrec de confiança (amb un sou prou elevat) al seu marit.
Sona molt a Gestvia, i que portaria tot el tema d'urbanisme (prou important per a la propera legislatura) a l'ombra, ja que el Torrent no sembla una persona prou preparada ni adient.
Tant de bo no tingui opcions de fer-ho!