4.5.07

El Sr. Aznar ha begut

"Déjeme que beba tranquilo, mientras no ponga en riesgo a nadie ni haga daño a los demás".
"Déjeme que decida por mi, que en eso consiste la libertad".
"Los que hemos defendido siempre la libertad y creemos que es buena, defendemos también que la gente pueda tomar sus decisiones".
Si no sabéssim qui ha dit aquestes frases ens podríem imaginar que s'han pronunciat en una taula, després d'un sopar ben regat i per alguna persona que començava a estar en no massa bones condicions. I realment la cosa ja va per aquí, però amb la salvetat que el protagonista és l'ex-president del govern espanyol, el Sr. Aznar (li diré Sr. Aznar per respecte i educació, com em van ensenyar a escola, gràcies a la bona inversió que van fer els meus pares).
Tot això em sona a aquella típica frase, "tranquil, que jo controlo", que es diu quan un comença a anar ja una mica "pillat", sinó és que ja ho va del tot.
A mi, aquest tema em fa molt respecte, considero que no es pot jugar ni amb l'alcohol, ni amb la salut, ni amb la seguretat dels demés. La llibertat, la llibertat individual, és molt més que poder decidir què fa un amb la seva vida. La societat, la comunitat, l'ecúmene, el clan, la tribu, la gent som un conjunt d'elements inter-relacionats. No s'hi val a dir que jo decideixo perquè ja controlo, si al final, del que jo faci se'n derivaran sempre conseqüències pels demés.
Dir tot això (i més) a un jove de setze o disset anys em sembla educatiu i necessari. Dir-ho a una persona de vinti-trenta em comença a preocupar, però haver de fer aquestes reflexions a una persona de més de cinquanta vol dir que ja hi ha algun problema a tractar.
No puc acabar de creure que això ho digui un ex-president d'un govern per més que hagi posat els peus al damunt de la tauleta del despatx de "l'amo del món". Si però que puc pensar que aquesta persona necessita ajuda, i aviat. D'això no en faria cap broma.
Deixaré avui una escala amb una "fffarol.la", un fanal, vaja. La relació de la beguda amb els fanals és un tòpic més que conegut. Espero (m'agradaria) no acabar trobant al Sr. Aznar agafant-se o penjant-se dels fanals.
--------
P.D.: Quina vergonya si el Sr. Aznar llegís això que he escrit... Vergonya per a ell, és clar.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Mestre, no crec que sigui bo per la salut pensar en l'Asnart. De cap manera. Entenc que vostè controla, i que la llibertat consisteix en que vostè pugui pensar en qui vulgui i bla bla bla. Però cregui'm que aquestes coses passen factura.

Una abraçada sincera i cordial del seu admirador karbeis.

Anònim ha dit...

El senyor del bigotí fa temps que s'ha trastocat, és la única explicació a les seves sortides de to.

Puji ha dit...

EL Sr(?). Ansar s'està convertint en un humorista que ben aviat podria desbancar Jaimito Borromeo (com a mínim).

L'escala és de Llafranc?

vilapou ha dit...

Karbeis, em sembla que teniu molta raó. Ja no estic per fer segons quins esforços i no hauria de gastar ni neurones amb aquest "senyor", però és que aquest tema em sembla tan seriós...que em callo tot el que realment penso.
Antoni, també tens tota la raó. La putada és que el seu "pensament" influeix en massa gent.

vilapou ha dit...

Puji, d'humor negre fosc, com si diguéssim.
L'escala, aquesta vegada (ha passat poques vegades) l'he trobat a Internet. No sé d'on és. Però és que "necessitava" la farola per parlar d'aquest tema.

La reusenca ha dit...

Ostres Vilapou! Sembla que tenim telepatia! No pateixi, al Sr. Aznar no li'n queda ni una mica, de vergonya.

Anònim ha dit...

Diria que el Sr Aznar estaria... content si veiés aquest escrit.

Llegiria les 5 primeres línies, i diria, "ostres, però si les bajanades que dic també es comenten a catalunya!"

La resta de l'escrit, l'hauria de traduir al seu magnífic "Basic English", que moltes vegades ha demostrat que té, per entendre'l.

Salut.

vilapou ha dit...

Reusenca, és que porten uns dies que no paren, o és que no paren mai de dir bestieses?
Zokaar, potser que li féssim arribar!