15.5.07

De decisions

Fa un parell de dies parlava de les decisions, de la dificultat de pendre-les, de les conseqüències. "Casualment" aquest tema és una de les constants d'aquests dies. Estem en època electoral, en campanya que en diuen, i ens torna a tocar decidir sobre què decidir.
Cada vegada que arriben elecions, de les que siguin, he de fer aquesta doble pirueta. Jo no en tinc prou en agafar una llista, més o menys propera a les meves idees, posar-la en un sobre i llençar-me literalment sobre l'urna. No. Jo, primer, he de decidir què vaig a decidir, què vaig a votar. Després ja vindrà la "verbalització" o, millor, la "nominació".
Quan un (hom) ha decidit anar a votar, que ja és prou difícil, arriba aquell segon procés de discernir entre els noms i les persones.
-Es pot votar un grup o una ideologia que no és exactament el teu, si les persones que la representen et mereixen tota la confiança?
-Sí, i tant!
-Sí, però...
I sempre estem igual.
A la meva altra feina hem fet eleccions sindicals. Dues llistes. Les típiques. Gran èxit de participació.
Em continua semblant molt curiós que tots els candidats s'hagin d'"identificar" en aquests dos grups. I més encara que tots els electors introdueixin al sobre una papereta que porti una d'aquestes dues sigles, que en molts casos estan ben lluny del seu ideari. Curiós.
Però em queda el consol de pensar que s'ha votat a les persones.
Però no tinc (no, no, gens) clar que els amos de les sigles ho tinguin igual de clar.
Eleccions...
Publica un comentari a l'entrada