15.5.07

De decisions

Fa un parell de dies parlava de les decisions, de la dificultat de pendre-les, de les conseqüències. "Casualment" aquest tema és una de les constants d'aquests dies. Estem en època electoral, en campanya que en diuen, i ens torna a tocar decidir sobre què decidir.
Cada vegada que arriben elecions, de les que siguin, he de fer aquesta doble pirueta. Jo no en tinc prou en agafar una llista, més o menys propera a les meves idees, posar-la en un sobre i llençar-me literalment sobre l'urna. No. Jo, primer, he de decidir què vaig a decidir, què vaig a votar. Després ja vindrà la "verbalització" o, millor, la "nominació".
Quan un (hom) ha decidit anar a votar, que ja és prou difícil, arriba aquell segon procés de discernir entre els noms i les persones.
-Es pot votar un grup o una ideologia que no és exactament el teu, si les persones que la representen et mereixen tota la confiança?
-Sí, i tant!
-Sí, però...
I sempre estem igual.
A la meva altra feina hem fet eleccions sindicals. Dues llistes. Les típiques. Gran èxit de participació.
Em continua semblant molt curiós que tots els candidats s'hagin d'"identificar" en aquests dos grups. I més encara que tots els electors introdueixin al sobre una papereta que porti una d'aquestes dues sigles, que en molts casos estan ben lluny del seu ideari. Curiós.
Però em queda el consol de pensar que s'ha votat a les persones.
Però no tinc (no, no, gens) clar que els amos de les sigles ho tinguin igual de clar.
Eleccions...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En el tema sindical, qualsevol de les dues grans opcions és contrària als teus interessos, a no ser que siguis empresari (em sap greu ser tan categòric, no és el meu costum. Però cinc anys treballant, que no militant, en un sindicat, m'ho han deixat molt clar).

En les altres, vine a viure a la Vila del Pingüí: com que som menys de 250 habitants, són llistes obertes, de les de posar creuetes als que més t'agraden (jo només voto a la meva amiga)!

vilapou ha dit...

Per dins un sindicat gran deu ser com una empresa, amb totes les seves peculiaritats, defectes i organigrames de dalt a baix, no?
Sobre això de la Vila, no em dongueu idees...