19.2.07

Sant Gabí

Aquest matí, com cada dia, quan he arribat a la cuina amb mig ull obert i l'altre mig tampoc, he mirat el meu calendari de capçalera: 19 de febrer, Sant Gabí.
El primer que m'ha vingut al cap ha sigut, evidentment, la imatge d'en Gabí Dieg (per molts anys!) i això ha fet que m'interessés també per la vida del sant que li cedeix el nom de pila.
Més tard ja i amb els dos ulls quasi oberts he fet el que acostumo en aquests casos, anar a consultar a ca la Montse Google, a la que no sé si ja coneixíeu i que tampoc sé si té res a veure amb la cosina Montse (coses meves).
El cas és que sobre Sant Gabí he trobat dues coses prou interesants. La primera és que és una òptica molt important, i l'altra és que el Sant en qüestió era pare de Santa Susanna, cosa que com a maresmenc m'omple de joia.
Sobre la vida de Sant Gabí només dir-ne un tòpic, que va ser martiritzat i decapitat. Coses de la feina.
Ja només em quedava trobar una imatge d'en Gabino Diego en una escala i tindria la feina completa. He seguit treballant amb la Montse, he posat "Gabino Diego" i he clicat a "Imatges". Quin èxit!, la primera imatge que m'ha donat ja ha sigut la d'en G.D. en una escala. Us la deixo aquí.
Oi que està una mica canviat el noi?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Caram, mestre, és bembé que tot quadra!

Maca, la Montse!

Puji ha dit...

Osti! No la coneixia pas la Montse!

En Gabí s'ha engreixat una mica, no?