15.2.07

Rodríguez I...barra

A casa s'engega la ràdio just al moment d'obrir els ulls. No queda mai clar qui és primer, però qui realment funciona amb consciència primer és ella, la ràdio. Això fa que vagi passant el temps i es vagin sentint coses que volen semblar notícies o peces musicals, encara que moltes vegades un no ho acabi d'assimilar del tot.
En això estava aquest matí quan he sentit la veu del Sr. Rodríguez Ibarra. Explicava que té un conegut que va estar a punt d'entrar al túnel de Vielha quan hi va haver l'esfondrament de l'altre dia. Des d'aquí la meva solidaritat amb el Sr. amic o conegut, més que res per l'ensurt que va tenir (no sé si anava acompanyat).
Deia després en Rodríguez I. que no volia ser crític per l'accident si no pel que li havia passat després a l'amic en qüestió.
Resulta que l'home va posar la ràdio del cotxe per veure què passava i totes, totes, totes les emissores "parlaven" en català, per la qual cosa, pobre, va quedar corprès, esmaperdut i acollonit...
Bé, com que un servidor és de ciències, he volgut fer la constatació empírica del que "critica" o constata el Sr. R. Ibarra.
M'he assegut al cotxe, no he anat al túnel de Vielha (fet que potser desvirtua un xic l'experiment), he engegat la ràdio i he començat a passar emissores.
Els resultats han sigut (amb un error de +/- 2,356) els següents:
Un 13,8% de les emissores parlaven en català
Un 17,2% de les emissores parlaven en espanyol
Un 3,5% emetien música catalana o en català
Un 51,7% emetien música en altres idiomes
Un 10,3% emetien música clàssica (no catalana)
Un 3,5% feien anuncis no catalogables
Què demostra això? Doncs res de res (i no he dit cap mentida).
Què demostra el que deia el Sr. Rodríguez Ibarra? Doncs que només viu per tocar els collons als demés, i si són catalans millor (i a més és una mentida).

Avui tocaria posar una foto del Sr. Rodríguez Ibarra pujant o baixant una escala, però la veritat es que ni la tinc, ni la penso buscar. He trobat aquesta que correspon a un Hotel que es diu Hotel Ibarra, molt maco per cert, i com que prou pena deuen tenir ja amb haver de compartir cognom amb aquell home, doncs els dedico aquesta mica de propaganda gratuïta. De res.
Publica un comentari a l'entrada