15.2.07

Rodríguez I...barra

A casa s'engega la ràdio just al moment d'obrir els ulls. No queda mai clar qui és primer, però qui realment funciona amb consciència primer és ella, la ràdio. Això fa que vagi passant el temps i es vagin sentint coses que volen semblar notícies o peces musicals, encara que moltes vegades un no ho acabi d'assimilar del tot.
En això estava aquest matí quan he sentit la veu del Sr. Rodríguez Ibarra. Explicava que té un conegut que va estar a punt d'entrar al túnel de Vielha quan hi va haver l'esfondrament de l'altre dia. Des d'aquí la meva solidaritat amb el Sr. amic o conegut, més que res per l'ensurt que va tenir (no sé si anava acompanyat).
Deia després en Rodríguez I. que no volia ser crític per l'accident si no pel que li havia passat després a l'amic en qüestió.
Resulta que l'home va posar la ràdio del cotxe per veure què passava i totes, totes, totes les emissores "parlaven" en català, per la qual cosa, pobre, va quedar corprès, esmaperdut i acollonit...
Bé, com que un servidor és de ciències, he volgut fer la constatació empírica del que "critica" o constata el Sr. R. Ibarra.
M'he assegut al cotxe, no he anat al túnel de Vielha (fet que potser desvirtua un xic l'experiment), he engegat la ràdio i he començat a passar emissores.
Els resultats han sigut (amb un error de +/- 2,356) els següents:
Un 13,8% de les emissores parlaven en català
Un 17,2% de les emissores parlaven en espanyol
Un 3,5% emetien música catalana o en català
Un 51,7% emetien música en altres idiomes
Un 10,3% emetien música clàssica (no catalana)
Un 3,5% feien anuncis no catalogables
Què demostra això? Doncs res de res (i no he dit cap mentida).
Què demostra el que deia el Sr. Rodríguez Ibarra? Doncs que només viu per tocar els collons als demés, i si són catalans millor (i a més és una mentida).

Avui tocaria posar una foto del Sr. Rodríguez Ibarra pujant o baixant una escala, però la veritat es que ni la tinc, ni la penso buscar. He trobat aquesta que correspon a un Hotel que es diu Hotel Ibarra, molt maco per cert, i com que prou pena deuen tenir ja amb haver de compartir cognom amb aquell home, doncs els dedico aquesta mica de propaganda gratuïta. De res.

5 comentaris:

vilapou ha dit...

Amb la ràdio del cotxe que tenia abans, hi havia un punt a la vora d'Arenys de Munt on només s'agafava Ràdio Arenys de Munt. El 100% de les ràdios que se sentien eren en català.
Científicament queda demostrat que el Sr. Rodríguez Ibarra pot tenir raó :-S

Anònim ha dit...

La ràdio de l'amic de l'Ibarra ha d'estar espatllada, jo si ho he constatat. Buscant RAC1 allà dalt em sortien emisores en castellà, no se que s'empatolla, ganes tocar la pera, com sempre. No obstant, tant de bo tingués raó.

Anònim ha dit...

Amic mestre Vilapou:

Escoltar en Rodrigues Ibarra als matins no pot ser pas bo. A la llarga li passarà factura. Segur.

Per altra banda, què més voldria jo que, per una vegada, l'home de les neus tingués raó! En aquest sentit, vull fer una crítica ja que, aqui a Madrit, obro la ràdio, I TOTES LES EMISSORES SÓN EN ESPANYOL! Quina barra ténen aquests madrilenys! Mare de Déu, això és un escàndol. Però què s'han pensat? I la cosa no acaba aqui, senyors meus, no: els diaris i la televisió, TOT EN ESPANYOL!

D'altra banda, vull manifestar també que en una altra època de la meva vida (cap al cretaci), un servidor de vostès va tenir una nòvia que tenia família a Càsers (si ells, de Lleida en diuen Lérida i de Girona en diuen Gerona, jo a Cáceres en dic Càsers i em quedo tant ample) i em tocava "baixar" per Setmana Santa. El cas, però, és que a Càsers TOT ERA EN ESPANYOL! Però com pot ser?

Una altra lectura que n'hagués pogut fer del tema, és que si aqui tenim infraestructures merdoses com el tunel de Vielha, és perquè els diners que hi invertiriem allà, els destinem a mantenir ganduls com ell i la seva cort. Que ho tingui en compte, també.

Puji ha dit...

Crec que per primer cop, i sense que serveixi de precedent, estic d'acord amb en Karbeis...

vilapou ha dit...

Antoni, ja estava clar com eren les coses, però igual confonen el català, l'anglès, el francès...
Karbeis, bentornat. És allò del nacionalisme. Tot el que no sigui espanyol és "nacionalisme excluent". Però ells poden rampinyar el que els vingui en gana.
Puji, per una vegada està bé que penseu igual ;-)