14.2.07

Un ribot de regal

He llegit que les JERC van "realitzar una acció simbòlica de protesta en una conferència d’Alfonso Guerra". L'acció va consistir en interrompre l'acte, desplegar una pancarta i fer-li entrega d'un ribot i un exemplar de l'Estatut. Tot molt simbòlic i irònic (?).
A veure si ho entenc. Quan un futbolista és considerat el millor i fa molts gols, se li regala una "pilota d'or". Si és un escriptor, una ploma o una estilogràfica. A un director d'orquestra, una batuta. I així, a cada persona modèlica en la seva feina se l'obsequia amb l'instrument més característic relacionat.
Quan al Sr. Guerra, el rei de la ironia i, per què no, del cinisme, se li lliura un ribot per la feina feta amb el projecte d'Estatut, se l'està felicitant. És que no us en vau adonar? Encara deu estar rient el bon home. És que algú amb quatre dits de front pensa que es va posar mínimament vermell l'amic Alfonso?
Senyors joves de les JERC, heu parlat amb algú que tingui més de 35 anys per preguntar-li qui és i com és en Guerra? Us n'heu preocupat una mica?
Està molt bé fer actes simbòlics i reivindicatius, i més si són pacífics, però no tot és sortir a una foto o poder penjar un escrit a Internet.
El rei de la ironia, que tants exemples en va donar en la seva època parlamentària, l'època en què l'oratòria tenia un sentit, un efecte i unes conseqüències, encara deu estar rient.
Em sembla que el sento des de casa i tot.
Mare de Déu, mare de Déu...
Una acotació final: Quan tots aquests jovenets encara anaven en calça curta, jo ja havia votat ERC. Però aleshores, el partit no era ni tan mediàtic ni tocava butaca pelfada...