26.1.07

Un altre 4x4 pujant les escales?

Llegeixo avui al Punt i al Diari de Girona que el senyor Pau ha anat a declar davant la jutgessa sobre la seva excursió per les escales de la catedral de Girona en 4x4.
Pel que posa al diari la declaració va ser d'allò més normal, és a dir com a les pel.lícules, que si no recordo qui hi havia, no conec l'altre cotxe, jo anava pel meu compte, jo no m'imaginava que passés res, etc, etc. Normal.
I el que també informen els diaris és que la defensa (el Sr. Monguilod) va aportar les imatges d'un anunci del Lada Niva que es va rodar precisament a les mateixes escales fa no sé quant ni en quines condicions.
Pel que dedueixo, pobre de mi, és que es vol demostrar que si aquesta acció s'ha fet anteriorment i, fins i tot, amb permisos i autoritzacions, és menys greu, menys condemnable.
A mi les comparacions mai m'han agradat massa, les trobo no només odioses si no arriscades. Dos casos no són mai iguals. Però tornant a allò de les pel.lícules, "el Estado contra....", sempre s'intenta comparar dos casos més o menys semblants per igualar les conclusions finals.
Posem un exemple. Si a un senyor l'han agredit a cops de puny, l'advocat Sr. M. sempre pot aportar el video d'un combat de boxa per demostrar que les baralles a "guantades" són legals, permeses i considerades un esport. Això no eximiria l'acusat de tota la culpa però si que incitaria el jurat a la comprensió: Pobre acusat, no n'hi ha per tant.
Exemple segon i últim. Davant una agressió de gènere, l'advocat Sr. M. podria aportar infinitat de documentació i quantitats incomptables de persones humanes que constatarien que el "maltracte domèstic" és una pràctica d'orígens ancestrals i de comprensió i permisivitat generalitzades. Es podria resumir en aquella intel.ligent frase de "alguna cosa deu haver fet ella...". Per tant, pobre acusat, no n'hi ha per tant i no convertim això en un linxament...
Les escales no ténen advocats defensors, en principi, encara que sí que en té el Patrimoni històric i cultural.
Esperem que el seny acabi triomfant, encara que molt em sembla que la meva definició de seny i la de segons qui no concorden massa.

Més informació sobre el tema:
Tots els posts: aquí
El Punt: Quintanas també expedienta...
Diari de Girona: Patrimoni obre expedient per l'atemptat...
Diari de Girona: Les frases
Diari de Girona: Llopart declara al jutjat...
Diari de Girona: Quan pujar sí estava...
Des de les comarques gironines (bloc)
Avui: Les escales de la Catedral
Diari de Girona: El preu d'una bretolada
ABC: Se entrega el conductor...
El Mundo: Se entrega el conductor...
Google: Buscador de blogs

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'he quedat de pedra, mestre! Segur que el Lada Niva el conduïa el Jaume de Can Rata.

vilapou ha dit...

Zinc, c'est vrai, era vermell també, oi?
Un putu bucle és la vida.