10.1.07

I...guardo el Pessebre

Diu la tradició que el Pessebre es desmunta per la Candelera, és a dir que encara falten tres setmanes. Però jo ja en tinc prou. Porto dos dies fent neteja dels "Nadals" (així en plural, però per quantitat, no per mala traducció) i ara ja només em queda el Pessebre.
I aquest que poso avui és el que m'he guardat pel final, i per dues raons: la primera és que és un regal d'un blocaire a qui "virtualment" aprecio molt, i la segona pel concepte.
Anem a pams.
Primer pam. El blocaire.
En Ramon Bassas, polític mataroní, és un dels meus primers descobriments quan vaig obrir el blog. Digui el que digui, m'agradi més o menys (la part ideològica), sempre és interessant. Tant si és en la seva vessant política, com personal. M'agrada com combina el parlar de la "feina", de les seves creences, dels seus gustos, de les seves aficions. Recomanaria aquesta barreja a molts col.legues seus. Ah, i és el responsable d'una gran part de l'activitat blocaire de la zona.
Segon pam. El concepte.
Jo busco i/o trobo escales. Per Nadal vaig mirar de trobar alguna escala en algun Pessebre, i en Ramon em va proporcionar la "guinda", un Pessebre en una escala. Aquest és el de casa seva, i en el seu blog el defineix així:
"Aquest any hem posat una escena a cada graó de l'escala, consumint-ne 6, afegint una repiseta amb els Reis i, al final, caganers i pixaners. El primer graó, animals. El segon, pastors, el tercer, escena de riu, el quart, romans, el cinquè, anunciata. El graó de dalt, com no, és el del neixement. A dalt i tornar a començar".
Poques coses hi puc afegir jo. Per tant, oficialment, dono per tancat aquest Nadal (s. e. u o.).

5 comentaris:

Oriol ha dit...

bon lloc per fer un pessebre.

Anònim ha dit...

Sí, Nadal s'acaba, però els torrons NO! Sempre tirem llarg. És només a can Piritione que es menja torrons fins ben entrat el febrer?

vilapou ha dit...

Molt original Oriol, sí.
Zinc, jo demà he convidat uns amics a fer postres i així m'ajuden, que si no el règim no començarà mai. Bé sí, el dilluns, sempre el dilluns.

Ramon Bassas ha dit...

Vilapou:
Quin honor! Gràcies pels immerescuts (i exagerats) elogis. Un cop acabat, vaig veure que era un pessebre una mica lul·lià i "vilapouí".
Una abraçada i feliç any 2007!

vilapou ha dit...

Una abraçada i bon any.