4.1.07

Atemptat a una escala

El dimarts a l'hora de dinar vaig veure per televisió unes imatges que corresponien a unes destrosses ocasionades als esglaons de l'escala de la Catedral de Girona. La notícia, que em va impactar des del primer moment, seguia explicant que les esmentades destrosses van ser produïdes per un cotxe.
Sembla ser que el cotxe va baixar l'escala tot frenant per intentar després tornar-la a pujar, cosa que no va aconseguir. Hi ha altres "línies d'investigació" que apunten el sentit contrari, encara que el mal és el mateix.
Em vénen al cap i al cor diversos sentiments a l'hora.
El primer és d'estupor davant el fet en sí. A qui se li pot acudir, per més que estigui de festa, per més que vagi col.locat, per més que hagi fet una juguesca, a qui se li pot acudir entrar en cotxe per una zona de vianants fins arribar a les escales d'una catedral per muntar tal estupidesa? A qui?
I quin sentit té?
El segon sentiment és de tristor. Tristor en veure la pedra malmesa. La històrica pedra malmesa. Així de senzill i de tonto. M'emprenya molt veure aquests esglaons destrossats. Per més que se'n puguin fer de nous, per més que d'aquí un temps, mesos (els comptaré), l'escala quedi com nova.
El tercer és de ràbia. El diccionari ho defineix (apart de com a malaltia contagiosa...) com "irritació intensa de l'ànim, enuig que pertorba l'esperit". Això és el que sento. I sàpiguen el conductor i els seus amics, que seguiré el tema, les investigacions, la reconstrucció, i compte que no em presenti com acusació particular. Que ja començo a tenir un nom i una història, jo.
Si no fos (ai, el si-no-fos) per la distància (i per la feina), ja hagués anat a Girona a fer les primeres fotografies, a iniciar el seguiment de tot el tema. Perquè en aquest cas "la distancia" no "hace el olvido".
Deixeu-me acabar mirant Girona, la immortal, la que enamora. I recordar quan de petit hi havia anat, o millor dit passat, i em semblava que la catedral havia de ser Sant Fèlix (Feliu) i Sant Fèlix la catedral... Feu un volt per l'enllaç de la catedral de Girona i millor directament en aquest altre de la façana on posa Gran Escalinata; no us el perdeu!
Per acabar deixo un altre enllaç a la notícia de TV3 (encara que no me'n refio massa d'aquest enllaç).

Resum de notícies:
Telenotícies: Un cotxe destrossa alguns esglaons...
Diari de Girona: La reparació de l'escalinata...
Diari de Girona: Se sap el model de cotxe...
Diari de Girona: La poca nitidesa de la...
El Punt: Un 4x4 puja fins a la catedral...
El Punt: Identifiquen el 4x4 que...
TV3: El vídeo de la notícia
-------------
Això només és el principi...
Publica un comentari a l'entrada