15.1.07

Escales d'arreu (XXV). París

Després d'haver vist els Invàlids, aniré fins a veure el Sr. Conserge. El que acabo de dir no és cap "boutade" ja que la construcció s'anomena així per ser l'habitatge del Conserge que tenia al seu càrrec les claus del Palau Reial i el seu "enllumenat". Després, i per extensió, va ser l'encarregat de cuidar els presos que van passar a allotjar-se a la casa, d'on, per cert, no en surtien gaires de vius.
En Miquel em va deixar aquesta foto d'una de les cel.les. El que veiem és l'escala d'accés. Si observeu a l'esquerra s'aprecia un rectangle que correspon a la porta i que queda una mica a l'interior. Per tant, la manera d'arribar-hi era fent servir l'escala. No sé si hi havia massa alçada des de la porta a terra, però probablement la suficient perquè si els presos lograven obrir-la no tinguessin esma ni possibilitats de saltar amb èxit. Per l'època devia ser un bon sistema de seguretat.
Llàstima de no tenir la perspectiva, perquè, qui sap si s'hi podria arribar després de pujar o baixar alguna altra escala més gran tot conduint un 4x4.
Si actualment existís el Sr. Conserge, més d'un aniria ben dret i no faria tantes tonteries...
Feu el recorregut amb el G.E.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai vilapou!!!
Que acabo de tornar de París, però lamentablement sense cap foto decent d'una escala certament impressionant: la de la nova biblioteca nacional! Un lloc de peregrinatge necessari per a vós (i tothom!)

Salut!

vilapou ha dit...

Cap problema Musa, heu disfrutat? La visita ha estat interessant? N'heu tret tot el suc possible?
Doncs ja em dono per satisfet.

Mikel ha dit...

Curiosa aquesta deria per les escales...

vilapou ha dit...

Ja ho veus Mikel...

Oriol ha dit...

us he enviat un correu. com sempre, feu l'ús que en volgueu!