24.6.06

Revetlla

Com m'agrada la revetlla de Sant Joan! No s'ho pot imaginar ningú. Aquell ambient, aquella tranquilitat, la colla, la família, la coca (de Sant Joan), els petards, els coets, la pirotècnia en general, la dinamita pura, ...

A més, també hi ha la Flama del Canigó, que arriba a tot arreu, abans de començar les fogueres. I en alguns llocs se'n fa una petita festa, amb cercavila, músics, parlaments i... sardanes.
És tan maco estar concentrat en la música, en la particela, i, de cop, sentir una explosió brutal a 10 m. mentres tot s'omple de fum. Vist des de fora, es deu veure la rotllana dels balladors que fa un saltironet "extra" (a contratemps) en el moment que la criatura simpàtica de torn fa explotar aquella bestiesa que el seu pare li ha regalat amb gran orgull.
I al final el paisatge de cada any. Unes petites destrosses al "mobiliari urbà" (quin nom més tonto), papereres noves, i a esperar l'any que ve.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo el Castpost!!! Servidor ha fet play pensant, goita, el Vilapou avui ens hi ha posat la nit de Sant Joan del Sisa...i és que sóc innocentot de mena!
Això com a mínim era "El desembarco de Normandía" del Cd "Efectos de sonido Vol. 3: catástrofes naturales y episodios bélicos"!!! ;-)

vilapou ha dit...

No li diré que no havia pensat en fer un post amb gust de coca i música de revetlla, però és que els petards em van anar escalfant i ...

Anònim ha dit...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»