19.6.06

Catifes

De les catifes de Corpus me n'ha quedat aquella olor. Aquella olor a ... catifa, a verd, a frescor, a flor trepitjada.
El Corpus és d'aquelles festes tradicionals que "tornen". A mi m'agrada el manteniment de les tradicions, mira, sóc així. Hi ha gent que recorda quan "toca" comprar aquell pastís o aquella planta, o anar a determinat lloc a veure no sé què que es fa per Sant Tal o Sant Pasqual. Jo no arribo a tant. Però també em fa una certa "por" no separar moltes d'aquestes tradicions de la religió. A veure si m'explico. M'agrada tornar a disfrutar de les catifes de Corpus, però no tinc tan clar que m'agradi tornar a veure les processons pel carrer (com a norma).
Això ho dic després d'haver anat amb la Cobla en una processó davant del pal.li o del tàlem pel matí i veure una catifa dedicada al Barça a la tarda que serà trepitjada pels Gegants del poble. Quin contrast!
I aprofito l'avinentesa per a dedicar aquest tros de catifa al Perdedor en un moment que sembla estar buscant una nova referència pel seu blog.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Mestre Vilapou: quina gràcia, el Maxi encatifat! Merci pel detall, ja sap que li ho dic sincerament.

Per altra banda, estic totalment d'acord amb vostè: em sap greu quan es perd una tradició, jo les conservaria totes. Però també és veritat que moltes les despullaria de religiositat (diuen que l'església va fer el mateix, va agafar totes les festes paganes que hi havia i les va "despaganitzar". Ara ve Sant Joan, un dels exemples més clars.).

I merci un altre cop!

Anònim ha dit...

Ostres, senyor perdedor, resseguint catifes pot trobar el seu nou referent!

No obstant, coincideixo plenament amb vosaltres, i especialment a tot el que fa referència a les processons. La ultima la vaig viure a Sevilla (obligat, però fa 5 o 6 anys vaig passar la setmana santa allà)... i traumatitza a qualsevol. Vaig quedar atrapat al bell mig de les 4 o 5 processons que hi havia alhora i, francament, no m'he recuperat.

Les processons, ben lluny.

P.D.: Mentre dormi donaré voltes a un tema, senyor Vilapou: quina utilitat pot tenir una escala a l'hora de muntar una catifa?

vilapou ha dit...

La majoria de festes estan relacionades amb les estacions de l'any i la seva relació amb l'agricultura (les collites,...).
Karbeis, aquesta escala hi era per poder fer fotos de la catifa sencera amb una certa perspectiva. Ara, de la manera que "brandava" quan hi vaig pujar, per un moment em vaig veure en un "dejà vu".

Anònim ha dit...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»