19.6.06

Catifes

De les catifes de Corpus me n'ha quedat aquella olor. Aquella olor a ... catifa, a verd, a frescor, a flor trepitjada.
El Corpus és d'aquelles festes tradicionals que "tornen". A mi m'agrada el manteniment de les tradicions, mira, sóc així. Hi ha gent que recorda quan "toca" comprar aquell pastís o aquella planta, o anar a determinat lloc a veure no sé què que es fa per Sant Tal o Sant Pasqual. Jo no arribo a tant. Però també em fa una certa "por" no separar moltes d'aquestes tradicions de la religió. A veure si m'explico. M'agrada tornar a disfrutar de les catifes de Corpus, però no tinc tan clar que m'agradi tornar a veure les processons pel carrer (com a norma).
Això ho dic després d'haver anat amb la Cobla en una processó davant del pal.li o del tàlem pel matí i veure una catifa dedicada al Barça a la tarda que serà trepitjada pels Gegants del poble. Quin contrast!
I aprofito l'avinentesa per a dedicar aquest tros de catifa al Perdedor en un moment que sembla estar buscant una nova referència pel seu blog.
Publica un comentari a l'entrada