20.2.08

Sant Potami

El passat 23 de gener vaig instal.lar aquí, al blog, a dalt a la dreta segons es mira de front, un rellotge d'aquells que compten al revés. El vaig posar perquè faltaven 10 dies per un sopar al que havia d'assistir i, com que em feia molta il·lusió, així estava pendent del temps pendent(redundància, ja ho sé).
Una vegada feta la celebració vaig notar que li havia agafat carinyo(*) i vaig decidir aprofitar-lo i, així, tindria sempre present quan faltava per qualsevol diada assenyalada.
El primer problema va ser trobar una data que ho fos d'assenyalada. Podia posar el dia del meu sant, Nadal, el proper concert de la Núria Feliu, alguna corrida d'en Jesulín, coses importants, vaja, però totes queien massa lluny.
Per tant, vaig agafar el Calendari dels Pagesos per a l'any bixest 2008 (2,10€), vaig obrir el mes de febrer, pàgina 11, i a sota on posava "Sol a Peixos" hi va aparèixer el dia 20 i Sant Potami. Imponent! Sant Potami. Ja ho tenia. Havia de comptar els segons que faltaven per arribar al dia de Sant Potami.
Ara ja hi soc...i què?
Ningú, avui, pensarà que és Sant Potami, que es veu que amb Sant Nemesi van ser uns màrtirs de l'illa de Xipre (heu de mirar aquesta pàgina i quasi al final apareixen els dos pobrets). Avui tothom estarà pendent de si arriba l'AVE (o el TAV, o el TGV, o el Talgo ràpid). I encara algú es pensarà que el que jo volia celebrar avui era precisament això, l'AVE, jo, celebrar l'AVE...
Mare de Déu, mare de Déu...
Ah, les escales d'avui són una per a Sant Potami i l'altra per a Sant Nemesi, pobrets.
----------
(*) Al diccionari hi posa que carinyo és un castellanisme inadmissible. I, aleshores, per què l'hi posa?