28.10.07

Retorn a Vilapou (I)

Fa gaire bé un any i mig que vaig atrevir-me a buscar aquell lloc anomenat Vilapou. Seguint una mena de crit interior que em deia: "Vilapou existeix!!", com si fos Soria o Teruel, però amb més gràcia, i després d'haver llegit la notícia d'un incendi que hi succeí, vaig iniciar un viatge de recerca i descobriment. En vaig fer aleshores una petita "sèrie": Viatge a Vilapou.
Ara, el cos em demanava tornar a aquelles terres, per veure com estan, la seva evolució, els seus progressos, una mica a l'estil del Retorn a Brideshead però en versió personal...
Aquesta vegada he anat ja més preparat, no tant a l'aventura, sense mapes de paper, ara el GPS és ja una eina de treball. El mateix Google em demostra que un any i mig dóna per molt: de les 12.500 entrades que existíen en aquell moment del mot vilapou, hem passat a 48.700. Aquest deu ser un del principals motius que han fet que els carrers ja tinguin les seves plaques indicadores: Camí de Vilapou.
Quina alegria m'ha fet veure-ho. L'anterior vegada ja vaig trobar un rètol indicatiu, però era en una "rotonda", barrejat amb no sé quantes indicacions més. Ara ja tenim els carrers ben retolats.
I si aquesta ha sigut la meva primera alegria, la segona no ha pogut ser més emotiva. Només treure els ulls de la placa, i mirant al costat mateix, m'ha aparegut una escala. Tot en el mateix pla, en la mateixa imatge, en la mateixa fotografia.
Ha sigut un bon començament del viatge, del retorn a Vilapou.
(Continuarà)

4 comentaris:

perdedor ha dit...

Ateneu Blocaire Vilapou, ja!

Molt bo, Mestre, molt bo. A més, m'has fet tornar als de l'any passat.

Zinc (amb la pell de gallina) ha dit...

Quina foto! Quin post! Quin retorn! Quin bloc! Quin blocaire!

ABV, ja!

vilapou ha dit...

Benvolguts amics, ambdós a l'ensems, jo tinc la sort de poder anar fent cada any un viatget a la meva Ítaca particular.

perdedor ha dit...

Saps una cosa? Que em sembla que jo hi passo moltíssim, per aquí a prop...

Calla no faci un post! (Perdi goes to Vilapou)