24.10.07

La senyera, fora del balcó

Continuant amb el tema dels símbols, vaig llegir l'altre dia una notícia a Vilaweb que deia que l'Ajuntament de Calella havia retirat la senyera del balcó. El govern (PSC-ERC) diu que prefereix això abans que penjar l'espanyola i que tot s'ha fet per "no ferir sensibilitats" i no crear una "guerra de símbols".
Un servidor en coneix més de quatre a qui s'ha ferit la sensibilitat!
Cada poble i cada ciutat té el seu tarannà i la gent es coneix. L'alcalde Juhé (blog) diu que s'han rebut un seguit de cartes de veïns i d'entitats demanant el compliment de la llei. Quantes en vol de cartes demanant la presència com fins ara de la senyera al balcó? Deu, cent, mil? I de quantes entitats?
El tinent d'alcalde Puig (blog) diu que abans de penjar l'espanyola ja li sembla bé aquesta decissió (!?) i parla a més d'evitar possibles mesures judicials. Des de quan ERC té por d'una cita al jutjat per defensar la senyera?
D'aquest afer, la cap de l'oposició Candini (bloc) en treu profit, cosa no massa díficil, parlant de la submissió d'ERC. Evidentment! Ni posat en safata! No entraré jo ara a considerar què hagués passat si fos CiU qui governés, perquè potser ara estaríem fent la mateixa crítica amb l'ordre dels noms canviats, però ara mateix i tal com estan les coses, esperem que agafi un paper ferm i dur en aquesta lamentable situació. Ah, i que el mantingui.
I el senyor Vila (PP) (sense blog, evidentment), n'ha sortit triomfador. Només ha calgut fer un "copy-paste" de la circular que li han enviat des de Madrís, i tots corrent agafant-se els pantalons...
Mirin benvolguts administradors de les nostres respectives cases de la vila, els "que anem a peu", els que no hi entenem res, els que només fem que anar a votar pensant que hi ha idees per les que encara cal seguir lluitant, els que ens enterem de les coses llegint el diari i ens vénen ganes d'estripar-lo, tots aquests, els estem donant molt marge, molt de temps, molta llibertat de decissió, però si us plau, no ens provoquin...
Una senyera és un símbol, un tros de roba, l'expressió d'un sentiment, el que vulguin, però no hi juguin amb ella. Diguin clar el que en pensen, TOTS, de manera que ho poguem llegir als seus programes.
I si després resulta que som quatre els "raros", no pateixin que ja ens ho farem mirar.
Com diu aquell: Visca Catalunya!
-------------
Per evitar possibles repressàlies, he penjat una imatge amb dues escales...

-------
Altres reaccions:
-Saül Gordillo
-Estimo Catalunya!!!
-Candini x Calella
-Fòrum Ciutadà
-Carrasclet61

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mestre, on anirem a parar?

Dessmond ha dit...

Doncs jo no veig cap escala per enlloc. Que són amb les banderes?

vilapou ha dit...

Ressalat, a aquest pas enlloc anirem a parar, aquest és el desastre...
Dess, cliqueu la imatge i en trobareu una a cada balconada, però a dins ben amagadetes.