3.10.07

Aparador

Aquest matí, i per raons que no vénen al cas, he tingut l'oportunitat de seure (estar en tal posició que el pes del cos descansi sobre les anques, segons el diccionari*) una estona al sofà, al sofà de casa és clar, i per no quedar-me com un estaquirot davant la pantalla negra del televisor, he decidit fer una ràpida passada als diversos canals dels anomenats generalistes. Vull aclarir que només he mirat aquests perquè si hagués començat amb els canals del "satèl.lit" (servent d'algú com a executor de les seves ordres, segons un altre diccionari**), encara hi seria.
Doncs la repassada ràpida ha sigut, més aviat, trista. Només he pogut veure anuncis o grups de senyors i senyores parlant al voltant d'alguna mena de taula o grup de cadires i fent allò que es mal anomena tertúlia (reunió de persones que s'apleguen per conversar, discutir o entretenir-se amb passatemps, segons el primer diccionari*).
No entraré en detall de les personalitats que hi havia, perquè n'hi havia algun que déu n'hi do, ni els drapets d'alguna "tertuliana professional", si no que el que vull dir és que m'ha semblat que la majoria d'aquella gent anaven a mostrar-se en un aparador (finestra i armari amb vidres que hi ha a les botigues de vendre, per tenir-hi exposades les coses que hi ha per vendre, segons el primer diccionari*).
-----------
Agraïments:
* Diccionari català-valencià-balear
** Gran Diccionari de la llengua catalana