16.11.06

Gertrudis i la tolerància

Com ja he explicat alguna vegada, cada dia miro al calendari de la cuina el sant del dia, més que res per curiositat.
Avui 16 de novembre és Santa Gertrudis la Gran, religiosa de clausura, verge (un tòpic), vident del Sagrat Cor i, cosa estranya, no màrtir (ei, no vull dir que ella és una cosa estranya, si no que és estrany que no sigui màrtir). El que realment m'ha encuriosit és el nom aquest de Gertrudis que el trobo prou original, encara que una vegada coneguda la vida de la santa, amb les seves visions i revelacions, el conjunt (el pack) es fa més que interessant. I especialment el fet que en dues vegades hagués posat el seu cap sobre el pit del Senyor i hagués sentit les palpitacions del seu cor. Insuperable!
No sé si té relació amb el santoral però avui, sempre segons el meu calendari de capçalera, és també el Dia de la Tolerància, poca broma. D'això si que n'hauríem de fer cas d'una manera especial, que el món n'està molt necessitat.
Però continuant amb Santa Gertrudis, he descobert que és el nom d'una raça bovina aconseguida gràcies al "saber científic" americà i que té una qualitat sense "parangó" al món mundial.
I per arrodonir la investigació sobre la diada d'avui us he trobat pel mòdic preu de 650.000€ una caseta a Santa Gertrudis a Eivissa, amb escala inclosa, que no us la podeu deixar passar.
Resumim doncs, felicitats a les Sres. Gertrudis, a les vaques Gertrudis, a les casetes de Santa Gertrudis i, sobretot, sigueu tolerants.