27.10.06

Sant Dominguito i Santa Cristeta

L'home del temps ha dit que avui faria caloreta (sic) encara que podrien aparèixer alguns nuvolets que descarreguessin algun plogim i que això era degut al microclima que tenim en aquesta zona. Tot m'ha semblat petit, la veritat. Per què els homes del temps ténen aquesta mania de parlar en diminutiu, si el que cau és un xàfec d'aigua que et deixa xop i els núvols poden arribar a tapar la llum del sol?
Bé, després he mirat la meva petita agenda per saber el sant del dia. Avui és Santa Cristeta, màrtir nascuda entre Toledo i Portugal, que no queda clar, i que amb els seus germans va tenir un final realment cruel i turmentós tal i com explica la seva biografia.
No content amb aquesta altra mostra de petitesa del dia, he buscat quin altre sant se celebra avui i m'ha sortit que avui és San Dominguito, així, tal com sona. En català deu ser Domenequet, no? O Minguet? I d'aquí ve Dusminguet? També hem de reconèixer que el pobre Duminguitu, baturricu de naixement, i de mort, va patir un desgraciat final a mans d'uns jueus...dolents, oi?
Jo, avui, us deixaré una escaleta petiteta no massa alteta ni perilloseta, que no trenqui l'harmonia amb el dia. Espero que demà canviï la cosa i, aprofitant que és dissabte, no tot sigui tan petit.
Ah, demà és Sant Ferruci, màrtir, i Santa Ciril.la, verge i...màrtir.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Mestre, ahir hi havia 9 km. de cua a l'A-2, i em vaig fer el xulo i vaig anar per carreteres interiors.

I a l'entrar a Olesa, saps què vaig veure??? Ho saps, oi???

Sísísí, la mítica Zona Industrial Vilapou!!!!! On hi deu haver el nostre projecte d'Ateneu Blocaire!!!!

(osti, vaig riure sol molta estona. T'ho havia de dir)

vilapou ha dit...

Ha, ha, ha!
Vilapou (com Soria i Teruel) també existeix!!!
I l'Ateneu, existirà!

Anònim ha dit...

Que l'Atenuet existiexi, i que la caloreta li sigui lleu, Sr. Vilapouet.

Anònim ha dit...

Doncs així, a lo tontet, t'ha sortit un postet ben arregladet.