31.10.06

Escales d'arreu (XVI). Budapest

Des de Sarajevo encara ens queda lluny casa nostra i en aquests dies, tot parlant d'eleccions i de país, el que podem fer és anar a un lloc on si més no veiem una "senyera". Si ens arribem a Budapest la podrem veure. Penjada allà al castell hi tenim quasi una senyera quatribarrada. Bon principi.
Budapest és una ciutat formada per la unió de dues: Buda i Pest i això també em porta una semblança amb la nostra capital. Barcelona és el resultat de fusionar Bar, Cel i Ona.
En M. i la L., uns bons amics (poso les inicials perquè no sé si els faria res que posés en Miquel i la Lelo), van estar-hi uns dies a Budapest i, com bona gent que són, em van portar de record una petita mostra d'escales. Aquesta primera és la que veiem al costat del funicular que puja a dalt el castell que presideix la ciutat. A Barcelona també n'hi ha de funicular, el de Motjuic, i el del Tibidabo (donem el tramvia blau com a funicular? és correcte?).
És que a casa tenim de tot.
Si em (ens) permeteu ens quedarem uns dies passejant per aquesta interessant ciutat. Si més no per compensar la feinada que he tingut en situar els llocs exactes amb el Google Earth. Trobar l'adreça exacta dels edificis (o de les escales) per importants que siguin en un mapa d'una ciutat desconeguda i en unes pàgines escrites en magyar té el seu mèrit.
Localitzeu la ruta amb G.E.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai Budafeeeeeeeeest!
Un altre lloc per perdre-s'hi uns dies, molt recomanable! I fan uns pastissos...

vilapou ha dit...

També hi ha estat? Veig que és d'aquella gent que no es pot estar quieta.