14.10.06

Del stick al theremín

L'altre dia vaig sopar amb uns amics en un lloc on una vegada a la setmana fan música en directe. Pots menjar, parlar (fluixet), escoltar i gaudir, tot pel mateix preu. Aquesta setmana hi tocaven l'Emili Baleriola a la guitarra i en Francesc Moreno al stick. Van ser per a mi tota una sorpresa i un agradable descobriment, tot i la seva trajectòria, que donarà per un post algun dia.
Abans de l'actuació els explicava jo als meus amics el que sabia sobre què era això del stick i la seva tècnica, que donarà per un altre post (i van dos). Com si fos un intercanvi de cromos, la conversa va canviar de cantó de la taula i ells em van començar a explicar que havien descobert un instrument anomenat theremín. Qualsevol que hagués seguit la conversa d'aquella taula, entre sticks i theremins, hauria pogut pensar que estava entre especialistes d'alguna cosa quan en realitat estava entre nouvinguts a coneixements musicals.
Bé, això del theremín sí que té anys d'existència i és un dels primers instruments electrònics de la història. Consisteix en un aparell amb dues antenes que, a partir de la proximitat de les mans produeix uns sons realments espectaculars. Ens recorda les primeres pel.lícules d'intriga i ficció i hi dóna una atmosfera molt peculiar.
I seguint "investigant" sobre el theremin vaig arribar a una pàgina d'un grup (suposo, perquè el meu anglès és força trist i podria ser que la pàgina fos un anunci de qualsevol cosa) anomenat Broken Theremin que casualment a la portada tenia una fotografia amb una escala.
Bé ja som a cap de carrer. He començat amb un sopar, un stick, un theremín i he trobat, al final, l'escala. (Per cert que aquest grup podria posar a la seva pàgina una fotografia del disc amb més qualitat, que al baixar-la queda una mica com un nyap).
Després de tant de parlar del THEREMIN, potser que en veiem alguna cosa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El lloc! On és el lloc!!

vilapou ha dit...

A Calella (Maresme). Es diu "El Pla dels Encants", molt a la vora de l'estació. Fan directes els dijous i pots sopar o fer una copa.