12.10.06

Escales d'arreu (IX). Jerusalem

Fent un altre salt arribem a l'extrem oriental de la Mediterrània i allà, a Jerusalem, ciutat vital per al cristianisme, el judaisme i l'islamisme. I ciutat disputada, sacsejada, separada i trencada per la lluita entre jueus i palestins, dit així d'una manera genèrica i poc precisa.
L'amic Perdedor va anar a fer un Tour per la zona, dit també així d'una manera genèrica i poc, gens precisa, de la que en va fer un seguit de posts molt interessants (d'exemple aquest, però si busqueu durant aquells dies en trobareu la resta).
M'envia algunes escales i, entre elles, agafo aquesta de Jerusalem que correspon a la que baixa on estava Jesús esperant saber si el crucifixaven o no (va ser que sí). És moderna, però potser per això m'agrada, per trencar una mica o per posar un contrast més en una ciutat plena d'història i que sempre està mirant cap enrera.
Em diu també el Perdedor en el seu correu que passejant per alguns llocs d'aquesta ciutat no podia deixar de pensar en aquella (genial) pel.lícula La vida de Brian i no em sembla pas cap irreverència, al contrari.
Jerusalem, ciutat i capital reivindicada per uns i altres, en un conflicte del que molt s'ha dit i parlat, molt s'ha patit i, com tants d'altres, amb una solució difícil i llunyana.
Localització amb G.E.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un orgull formar part del recull, amic i Mestre. M'has tornat a fer pensar en els racons "lavidadebrianians" de la ciutat massa santa. Per contrast amb la cara d'emprenyat que tothom hi feia, encara em fan riure ara...