30.3.07

Escales d'arreu (XXIX). Vilarroja

Arribo ara a una zona molt concreta, al país dels càtars. Aquí hi seré uns dies, en tinc bones referències.
El catarisme és una confessió cristiana extesa entre els segles X i XV que basa la seva creença en la existència de dos principis independents, el Bé i el Mal, responsables de dues creacions. El principi del Bé –"Déu"- dugué a terme la creació veritable: la de les coses que són realment, el Cel i els esperits, que no es poden corrompre ni destruir. Per la seva banda, la creació perpetrada pel principi del Mal –el Dimoni- és la il·lusòria: la del món material, visible, inestable, on tot està sotmès a la corrupció, a la mort, al desordre, al sofriment, a la violència. Prou complicat per l'època de la que parlem.
Jo no havia arribat ni fins aquí, vull dir que no tenia clara ni la definició del catarisme, fins ara que viatjaré "virtualment" per aquest món càtar, un altre dels meus temes pendents (la meva vida és una successió de temes pendents).
L'inici, Vilarrroja, el faig gràcies a la Caterina que m'envia unes quantes escales que aniré visitant properament (entre d'altres).
Començo doncs un viatge per un món medieval, espectacular, espiritual, que no conec, i que serà més fruit de la meva imaginació que de la realitat.
Seguiu-ho amb el Google E.