4.3.07

El meu eclipsi

Cada vegada que veig la notícia d'un eclipsi, total o parcial, de sol o de lluna, aquí o al'altra punta del món, em ve un neguit especial. Com es poden produir aquests fets quan parlem d'unes distàncies quasi inimaginables? Com podem nosaltres veure, o només apreciar lleument les conseqüències del pas d'un astre pel davant de l'altre?
Nosaltres, peces insignificants d'un univers impossible d'entendre. Nosaltres, la minúscula part d'un tot infinit. Com compendre el que això significa? Com podem intentar imaginar fets que es produeixen en una immensitat que no té principi ni final? Ni en espai, ni en temps, ni en qualsevol altra dimensió que existeix i que no podem ni intuir.
Avui he sortit al carrer, he tornat a casa, una i més vegades. Després al balcó, perquè l'univers, el món, l'espai, es mouen. Ja els tenia al davant. Els colors s'han transformat, els volums han variat, s'han confós els límits, la nitidesa ha desaparegut...
Hauria volgut tenir una escala per acostar-m'hi, per tocar-ho, per entendre-ho. Encara que fos aquesta d'una xemeneia (gràcies Oriol) que arribés fins allà on llença el seu fum, on assenyala el seu dit inquisidor. Hagués pujat agafant-me a cada esglaó com si fos una explicació de l'inexplicable.
Hagués volgut estar allà per això, per entendre-ho.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I jo dormint! Sniff, sniff...

Oriol ha dit...

mestre, gràcies per la foto, m'ha agradat veure-la.
Trobo impressionant , quan obres el google earth, que apareix el globus terraqui i comença a giravoltar, penso "osties, si que és gran això".

vilapou ha dit...

Zinc, a aquelles hores segur que estaveu dormint? O només al llit? Perdó, no n'he de fotre res.
Oriol, jo sóc un malalt del Google Earth, i potser és per aquest domini que et dóna de fer anar la terra amunt i avall, cap aquí i cap allà.

MusicboX ha dit...

uohhh akesta ximeneia es de Palamós no???? jo sóc de Palamós!! Visca Palamós!! tu ets de Palamós??? jeje
passat pel meu blog...res a veure...
http://criticarxcriticar.blogspot.com

vilapou ha dit...

Hola musicbox, benvingut. Veig que coneixes la xemeneia amb la seva escala. Me la va enviar precisament l'Oriol, que té un comentari més amunt. Passa per aquí quan vulguis.
No sóc de Palamós, sóc del Maresme, però com que sóc músic de cobla vinc força per l'Empordà.