22.8.06

Sant Sinforià

Consultant el meu calendari de capçalera, és a dir, el de la cuina de casa, el de la Caixa de Girona, veig que hi posa que el 22 d'agost és Sant Sinforià. I no només això, a més és el Dia del Folklore.
Per començar, m'ha cridat l'atenció aquest nom, Sinforià. Normalment per veure si un nom em sona bé acostumo a posar-li un cognom al darrera a veure què tal. I la veritat és que després de pronunciar en veu alta Sinforià Vilapou! he decidit que no seria mai un dels meus noms de pila preferits.
A continuació he anat a consultar la biografia de l'esmentat personatge i m'ha semblat que tampoc és que fos un sant d'aquells de primera línia. Però va arribar a sant, tot un mèrit.
En la consulta al Sr. Google, he localitzat un blog anomenat Sinforiano Street. Evidentment l'he obert i m'he trobat amb un blog "abandonat" des del 30-11-2005, amb un darrer post que conté la imatge d'una escala!!!
No sé qui són els "sinforianos" aquests ni a què es dedicaven, encara que em sembla que la festa era una de les seves prioritats, la qual cosa em porta a suposar que eren (i segur que continuaran essent temps i temps) estudiants. Però el cas és que hem anat a parar a un putu-bucle (algun dia l'Acadèmia acceptarà aquesta paraula, amic Perdedor). Les escales porten escales, encara que no les busquis.
Ah, i tot això era perquè jo volia explicar que avui és el dia del folklore. Ho deixaré per un altre moment.

6 comentaris:

Dessmond ha dit...

Sinforià, és un Sant o és una branca del ram de paleta?

Anònim ha dit...

Mare meva quins noms que ens anem a trobar... Ara, que al cap i a la fi tot és acostumar-se a sentir aquell nom i al final ja ni sorprèn.

L'escala aquesta és molt empinada o m'ho sembla?

Anònim ha dit...

Mestre i amic Vilapou: el més curiós del seu putu-bucle (escales que porten a escales que porten a escales que...) és que ens ha contaminat a tots!!!

Jo estic segur que aquest estiu, a diferents llocs del planeta, hi ha hagut escales que han estat mirades per un/a blocaire de viatge que anava pensant: "mira tu, unes escales pel Vilapou"

Anònim ha dit...

Amic perdedor: m'ha passat!!! i en Vilapou en tindrà proves!

vilapou ha dit...

Dessmond, a mi em recordava un sinfonier, o sifonier o xifonier...
Musa, a mi també m'ho sembla, i com sigui el pis dels "sinforianos", ho ténen clar després de les "juergues".
Perdedor i reusenca, sou dos dels millors exemples del que dieu. Estic preparant un Tour mundial amb les imatges rebudes.

Anònim ha dit...

No trobeu que Sinforiano és un nom d'àrbitre (perdó, d'àrbit) de futbol?
Com que tots el colegiados tenen aquella mena de (cog)noms... El meu preferit era un que li deien Contador Crespo.