22.8.06

Sant Sinforià

Consultant el meu calendari de capçalera, és a dir, el de la cuina de casa, el de la Caixa de Girona, veig que hi posa que el 22 d'agost és Sant Sinforià. I no només això, a més és el Dia del Folklore.
Per començar, m'ha cridat l'atenció aquest nom, Sinforià. Normalment per veure si un nom em sona bé acostumo a posar-li un cognom al darrera a veure què tal. I la veritat és que després de pronunciar en veu alta Sinforià Vilapou! he decidit que no seria mai un dels meus noms de pila preferits.
A continuació he anat a consultar la biografia de l'esmentat personatge i m'ha semblat que tampoc és que fos un sant d'aquells de primera línia. Però va arribar a sant, tot un mèrit.
En la consulta al Sr. Google, he localitzat un blog anomenat Sinforiano Street. Evidentment l'he obert i m'he trobat amb un blog "abandonat" des del 30-11-2005, amb un darrer post que conté la imatge d'una escala!!!
No sé qui són els "sinforianos" aquests ni a què es dedicaven, encara que em sembla que la festa era una de les seves prioritats, la qual cosa em porta a suposar que eren (i segur que continuaran essent temps i temps) estudiants. Però el cas és que hem anat a parar a un putu-bucle (algun dia l'Acadèmia acceptarà aquesta paraula, amic Perdedor). Les escales porten escales, encara que no les busquis.
Ah, i tot això era perquè jo volia explicar que avui és el dia del folklore. Ho deixaré per un altre moment.
Publica un comentari a l'entrada