16.8.06

Sant Roc(k)

Diu el calendari que avui és Sant Roc. Com a músic em permeteré algunes llicències amb la voluntat de no ser (o de no semblar) irreverent.
De la mateixa que quan es buscava un patró per als internautes hi havia una campanya en favor de Santa Tecla, hi ha un moviment que defensa a Sant Roc com a patró dels músics o, si més no, com a patró dels músics més "moguts". No hi ha res contra Santa Cecília, però ja se sap que davant de les coses oficials sempre en surt una resposta alternativa.
Un dels punt que té a favor Sant Roc és la data de celebració, ja que el 16 d'agost és un dia que es troba en plena època de Festes Majors. Tampoc és un sant desconegut; dos exemples de pobles que ja ténen aquest Sant com a patró són Arenys de Mar i Malgrat.
Bé, és una proposta que no em sembla massa agoserada i que en darrer cas ens podria portar a un co-patronatge Roc-Cecília per tal de no deixar cap músic sense representació.
És una idea.

8 comentaris:

vilapou ha dit...

Ho sento però ara em ve al cap allò del "pego de San Goque no tiene gabo pogque Gamón Gamíguez se lo ha cogtado".
Perdó, vull dir, pegdó.

Dessmond ha dit...

Només conec un Roc. I em sembla que és de viatge. O sia, que gràcies pel recordatori, però no hauré de fer trucades a ningú.

Anònim ha dit...

hosti, quin mal rollo. Que Sant Roc sigui el patró dels músics a mi em sembla que incita als aspectadors a tirar-los rocs si no ho fan bé

vilapou ha dit...

Glups! No hi havia pensat.

joan cantalagrella ha dit...

amic i mestre, matitzo: sant roc, d'arenys de mar no n'és patró- que ho és sant zenón, patrici romà-, sino només vot de vila. Només per als profans aclareixo que el vot de vila és l'acte anyal d'agraïment al sant al que hom va invocar protecció durant la pesta, i al que en mostre d'agraïment per la reexida tasca guaridora, els que van quedar i els seus descendents any rera any l'hi ho agraeixen en concorreguda missa i remullada de colònia a càrrec dels massips, que amb picarols al peu, van de cassa en casa batent les almorratges.
Sia dit.

vilapou ha dit...

Amic Cantalagrella, magistral explicació. La veritat és que volia dir que hi havia Festa Gran a Arenys.

vilapou ha dit...

Sento molt posar aquesta verificació de paraula per fer un comentari però cada dia tinc una pila d'Anonymous tocant allò que no sona.

Anònim ha dit...

Amic Vilapou, a mi m'ha vingut al cap la lletra d'aquella cançó de Lax'n Busto, que diu: en Roc és fort, com el seu nom indica

El lletrista tenia un mal dia, sens dubte...

(m'agrada això del Word Verification: què deu voler dir "bztfuten"?)