15.12.06

D'arbre en arbre

Llegint ahir els comentaris a un post de l'Antoni de Sant Pol, n'hi havia un del Perdedor que feia referencia a una teoria anomenada "six degrees of separation", que també tenia relació amb un post de l'Anna Tarambana. Parlar de tres blocaires en tan poc espai seria allò que anomenen un bucle? O un putubucle? O a partir d'ara un putunyicrisbucle?
Bé, centrant el tema, la cosa va de què existeix una teoria que diu que dues persones qualsevols poden estar connectades mitjançant una cadena de coneguts d'un màxim de sis persones. Entre vostè i jo, amic lector que no ens coneixem, només hi ha quatre persones. El problema és trobar-les. És una teoria d'aquelles que omple llibres i ocupa hores de discussió.
Jo en faig una variant. M'agrada "emparentar" la gent. La meva teoria diu que practicament tots els habitants del planeta estem emparentats, plantejament gens original a partir de les religions que ens consideren a tots germans, però jo ho generalitzo a "parents" en general.
Un exemple. Una neboda del meu avi està casada amb un senyor que té una cosina segona la qual té un cosí que és un prestigiós director de cinema. Per tant, jo soc parent de l'esmentada personalitat cinèfila. Senzill i clar. Al mateix temps, una filla d'aquell senyor casat amb la neboda del meu avi, està casada amb un italià, del qual no en conec la parentela, però ben bé podria ser que estirant una mica la corda, també arribés a estar emparentat amb algun gran director de cinema italià.
Amb tot això tindríem, és una possibilitat, els dos directors que s'admiren i potser han compartit algun premi internacional, emparentats entre ells i jo amb tots dos.
És una teoria que tots podeu anar desenvolupant. Comenceu a estirar entre els cosins dels sobrevinguts a la família i arribareu a quedar sorpresos.
Es tracta doncs, no només de pujar a l'arbre genealògic familiar i anar-lo investigant, si no de saltar a les branques dels arbres veïns i veure fins on arribem. Hi ha tot un bosc i de branca en branca el podem recórrer tot.
O no?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que no tinc gaires parentius perquè la majoria de la meva família està en el mateix poble i no surten gaire d'allà... Però et faré cas i intentaré investigar!

vilapou ha dit...

Podria ser que quasi tot el poble estés emparentat, però segur que hi ha aquell cosí de l'avi que va marxar fa cinquanta anys i ves a saber amb qui es va casar i...

Anònim ha dit...

Ostres Mestre: un dia i mig sense passar per aquí, i ja m'hi torno a trobar una perla de guardar. I segueixo dient que entre catalans, com a molt, hi ha una persona.

vilapou ha dit...

Amic Perdedor, allò dels "six degrees of separation" em va fer rumiar.
I segur que entre catalans, un com a màxim...