24.12.06

Betlem?

He conegut aquesta setmana, perquè ha estat publicat als diaris, la sortida al carrer d'un llibre de Lluís Busquets i Grabulosa, intitulat "Última notícia de Jesús el Natzarè".
En aquest llibre l'autor intenta desmitificar la figura de Jesús, treure "la crosta mitològica" al personatge, gràcies a les profundes investigacions històriques, exegètiques i arqueològiques fetes els darrers anys. Entre d'altres aspectes questiona d'una manera fonamentada la cultura (era analfabet?) de l'home, la seva vida i resurrecció i, fins i tot, l'existència de Betlem:
"Dic coses, com ara que Betlem no ha existit mai perquè és una dada teològica, no històrica. T'imagines Sant Josep com un home tan boig per ser capaç de fer caminar 150 quilòmetres una partera?"
He de dir que aquestes paraules, en aquests dies, poden ser un trasbals greu, encara que potser el que caldria seria llegir el llibre amb ulls, orelles i mentalitat ben oberts.
Potser que el demani als Reis encara que probablement el senyor Busquets me'n doni una idea diferent a la que he tingut fins el dia d'avui.
A partir d'aquí em surgeixen algunes preguntes (3):
1. Era aquest senyor Lluís Busquets el que vaig tenir com a "profe" un estiu quan jo era jovenet? Ell devia estar en "pràctiques" i com que encara no hi havia casals com ara, els nens passàvem mig estiu anant a fer classes per preparar el curs que ve. Ho deixo aquí com a pregunta que no serà mai contestada (suposo).
2. Aquesta criatura de la fotografia que mira el Pessebre (amb escala), què hauria de mirar si Betlem (com a concepte) no va existir?
3. Si Betlem (com a concepte) no va existir, es pot saber què hi va a fer avui la Marina Rossell, amic Zinc?
Publica un comentari a l'entrada