31.8.07

El capvespre

"Entrada de fosc", ho defineix el meu diccionari de capçalera. Una manera maca d'interpretar-ho. Trobo que els diccionaris no només hauríen de fer una objectiva i seca definició dels termes, sinó que els exigiria un mínim de "tendresa" o de delicadesa.
Una mica més avall, al diccionari, també hi posa "el temps que es pon el sol i va entrant la nit" i "espai de temps comprès entre el migdia i la posta del sol. (Mall.)", que ja serien aquelles entrades més científiques, però només això.
Ara, al final de l'agost, ja podem començar a gaudir una mica dels capvespres. Sempre he pensat que al bell mig de l'estiu i de l'hivern no n'hi ha de capvespre, i probablement sigui així, la claror se'n va de cop i no téns temps de disfrutar d'aquell "espai de temps" (curiós això de posar dues dimensions seguides...).
Aquest capvespre que vaig "caçar" fa pocs dies em va agradar. Semblava que el temps s'havia parat en aquest espai d'espai. Només un gos (que queda al costat de la seva caseta, a l'esquerra), hi era present, i va fer-nos l'honor de callar una estona per poder sortir a la fotografia.
Un lleuger cop de cap, però, et feia tornar a la realitat...

2 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Per entrada de fosc la d'avui en tornar a la feina!

Salut,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

vilapou ha dit...

Marc, millor no parlem d'això de tornar a la feina. Jo ja fa una setmana i encara no m'ha passat el "jet-lag" post-vacances...