7.8.07

Una escala i unes cuixes

Si plantegés una petita enquesta sobre quins tres temes recordem del darrer cap de setmana, els resultats estaríen encapçalats pels problemes amb la RENFE, amb les autopistes i carreteres, amb l'aeroport i, a una certa distància, potser sortiria la Fórmula 1.
I mirant els diaris i els informatius en general, trobarem que la informació gràfica ha estat també prou considerable.
Ja se sap que la meva debilitat és trobar escales i si faig un comentari de qualsevol tema, el que intento és trobar una imatge que ho relacioni.
No tocaré directament cap dels problemes que he relacionat al principi, que seria fàcil, sinó la oportunitat d'una fotografia que va sortir a la primera pàgina de La Vanguardia del dissabte passat.
Per reflectir els greus fets d'aquell dia, amb la intevenció inclosa del cos de bombers, era aquesta imatge la més adequada? No va baixar ningú més per aquesta escala?
No voldria semblar pas d'aquells "que se l'agafen amb paper de fumar", però segur que el fotògraf, un gran professional com és David Airob, va fer un reportatge prou ampli i representatiu.
No cal ser massa observador per notar que La Vanguardia porta molt de temps incidint i donant gran importància al tema dels retards i les avaries dels trens, com ho va fer en un altre moment amb la "inseguretat" ciutadana, una mica a la manera de la "gota malaia", i que si aquí hi afegim alguna imatge una mica "impactant" l'objectiu final arriba més fàcilment al lector.
Només ha sigut una petita reflexió crítica amb aquell que va triar una imatge que considero poc adequada.
--------------
P.D.: Si algú vol trobar una altra fotografia de la noia en qüestió, pot anar a l'exemplar d'avui, a la pàgina 12. En aquest cas està dreta i tocant amb els dos peus a terra.