4.2.21

Diari d'un ex-2n suplent pel 14F. Radicalitzem-nos que això s'acaba

Radicalitzem-nos!

Tot i que encara falten 10 dies, pel dia D, sembla que això s'està radicalitzant. Els dos pols oposats estan atraient el millor (o no) dels arguments més contraposats.

Si fa dos dies dèiem que més de 9.000 persones havien presentat al·legacions per a les meses electorals, avui ja són 20.579. Però a l'altre costat n'Ismael Peña-Lopez, DiGi de participació ciutadana i processos electorals, carrega fort dient que "negar-se a ser en una mesa electoral no és una falta lleu, implica un crim que pot arribar a 1 any de presó". O això és el que afirma Oriol Mitjà retraient-li que un servidor públic no pot fer escollir a un ciutadà entre salut o presó. I en aquest punt, els comentaris que rep Oriol Mitjà, insigne investigador pujat a l'onada mediàtica (pa lo bueno y pa lo malo), són d'allò més extremat.

És el que dèiem al principi. Avui el CIS reafirma la victòria del PSC i lo sinyor Illa, publicant una enquesta teledirigida a mida d'interessos partidistes, mentres el Govern de la Gene suavitza i relaxa les restriccions contra el Covid, no fos cas que arribéssim tots amb la mala llet pujada al col·legi electoral.

El yin i el yang. "Davant la intransigència de l'estat, la unilateralitat és perfectament legitimada" vs "fins ara tot el que han fet és trepitjar drets, institucions i no respectar la democràcia".

Van dir que no enviarien propaganda electoral i avui n'he rebut de 3 llistes. Suposo que demà rebré les que falten dels que tampoc les volien enviar. Pobre gent de correus, quines jornades més estressants, entre el vot per correu i la publicitat electoral; es mereixen un bon homenatge. Potser podríem sortir tots al balcó a les 7 del matí del dissabte abans de les eleccions, per exemple. I cantar el "Amigos para siempre". És una idea. I entre ells, n'hi deu haver un bon grapat que, a sobre, els deu haver tocat ser a una mesa electoral.

Un any per oblidar. Horribilis, horribilis!