3.2.21

Diari d'un ex-2n suplent pel 14F. Arriba l'hora dels voluntaris

Arriba l'hora dels voluntaris.

Què seria d'aquest país sense el voluntariat? Som o no som un exemple en la col·laboració desinteressada en suport als demés o a alguna causa justa? Si ens donen 5 minuts i una raó podem muntar una moguda espectacular sense precedents. Mobilitzem un milió de persones fàcilment, anem de Girona a Barcelona caminant amb esmorzar, dinar, berenar i sopar inclosos i gratis. El que calgui! Deixo anar una pregunta: per què no van donar el tema de la vacunació (o vaccccinació) directament a l'anc? Algú dubta que en tres setmanes tothom no hauria tingut dia, hora, lloc i tram reservats? I no ho dic de conya...

Bé, anem a les eleccions. Ahir parlàvem de 9.000 persones, de moment, que havien al·legat per no anar a la taula. Ara mateix hi ha dubtes que molta gent no sigui capaç de no presentar-s'hi, al preu que sigui. La por a la malaltia, al contagi, al despropòsit en general existeix realment. Com a exemple, i no sé si s'ha fet a tots els municipis de Catalunya, a Calella es van triar 9 persones per cada lloc. 19 meses x 3 membres (amb perdó) x 9 = 513 calellencs amb possibilitats de ser a una mesa electoral. I amb tot això, ningú posaria la mà al foc perquè alguna taula no quedi sense cobrir del tot.

I quina idea els ha vingut al cap?? Doncs els voluntaris!!!! Com ja sabeu, si en un moment determinat, ja sigui a l'hora d'obrir el col·legi o per causa de força major més endavant, falta una persona per emplenar algun dels tres llocs de la mesa, es nomenarà al primer que sigui allà al davant votant. Que té tela la cosa. Si hi afegim que a primera hora s'ha dit que vagin a votar la gent gran, que evidentment és de risc, ja la tornem a tenir liada. Despropòsit darrera despropòsit.

Doncs aprofitem el voluntariat i fem una llista de calellencs/ques responsables i conscienciats que estiguin disposats a arriscar la seva integritat. És ben bé (en castellà bien bien) que aquestes eleccions semblen el joc dels disbarats.

De totes maneres, això de que els membres (amb perdó) de les meses siguin gent voluntària, potser ja hauria d'estar inventat, no? D'aquestes eleccions, de la seva organització, en farem un llibre. I serà gruixut!