13.2.21

Diari d'un ex-2n suplent pel 14F. On és el 0,1% que falta?

On és el 0,1% que falta?

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha explicat que amb la informació facilitada pels diversos ajuntaments catalans es confirma que el 99,9 % de les meses tenen els membres suficients per constituir-se.

I ara la pregunta és obligada: On es localitzarà el 0,1% restant? Tenen ja les meses identificades? Quantes són en total? Anem-ho a calcular:

En total a Catalunya demà s'han de constituir 9.139 taules. Per tant, el 0,1% correspon a la quantitat de 9,1 taules o, arrodonint, 9 taules. Ep, això és el que ha dit el nostre conseller. D'acord que són poques, però 9 són 9! Si et poses a enumerar-les tardes una estona, no ens enganyem. Bé, si les taules són a Vic, Reus, Pau, Gurb, Valls, Salt, Pals, Flix i Das el tema es ventila ràpid, però si el director general corresponent comença a fer la roda de premsa i la tómbola ha tocat a 1.-Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (ep, que això és un sol municipi), 2.-Palau Solità i Plegamans, 3.-Les Avellanes i Santa Linya, 4.-Castellfollit de Riubregós, 5.-Gimenells i el Pla de la Font, 6.-Granyena de les Garrigues, 7.-Montferrer i Castellbó, 8.-Pradell de la Teixeta, i 9.-Saus, Camallera i Llampaies (també és un sol municipi); aquí, la lectura se li pot fer eterna. Semblarà un fracàs quan només, només, és un 0,1% de les taules del país. Que corresponen a 27 integrants, ciutadans humils i respectables que no hauran pogut ser seleccionats. Deunidó quina papereta i mai millor feta servir aquesta expressió en un diada com el 14F.
Calellencs esperant de matinada per votar

Bé, anem acabant, benvolgut diari. Aquesta jornada serà un èxit, segur. El tema de la constitució de les meses quedarà en una anècdota d'una colla de ciutadans poc responsabilitzats del seu deure amb la comunitat, que tenen unes manies exagerades amb la seva situació personal... Egoistes!

Demà (o avui dia 14F) faré el darrer apunt i serà del que vegi quan vagi a votar (si tots els déus estan alineats). Ves que no escrigui dues vegades, que quan m'hi poso, m'hi poso!