21.2.06

Punts de visió

No és el mateix un punt de visió que un punt de vista. No crec que ningú s'ho hagi plantejat mai, però jo ara ho poso damunt de la taula. Reivindico això del punt de visió. M'explicaré: segons el punt de vista, una escala pot ser maca, útil, massa dreta, incòmoda de pujar o de baixar, és a dir, que potser ho serà per a mi i en canvi un altre creurà tot el contrari. Això lligaria amb el dia que vaig caure, que els demés van trobar "normal" utilitzar una cadira com a escala ja que no hi havia perill, i en canvi jo, vaig trobar-me amb un braç enguixat. Són punts de vista i, en el meu cas, punts de tacte.
En canvi el punt de visió és aquell que agafa un hom (bona aquesta) per observar alguna cosa. Traducció: aquesta escala la podria mirar des de dalt o des de baix (i fins i tot des de cada esglaó), i la visió i la percepció serien diferents. Avui m'ho miro des de dalt.

3 comentaris:

Bet ha dit...

...per cert, puc posar l'enllaç al teu blog en el meu?

vilapou ha dit...

Gràcies, no calia ni preguntar-ho.

Anònim ha dit...

en dibuix o qualsevol tema relacionat amb l'art o la imatge, el terme punt de vista sempre l'he entes com a punt de visió. El punt desde on es veu. Crec que utilitzem malament els termes,però aixo ho fem amb tantes expresions...