10.11.08

Crisi brillant

El dissabte a la tarda vaig anar de botigues. Em volia comprar alguna peça de roba que em faci quedar bé o, si més no, em faci passar desapercebut o d'una manera discreta el proper divendres en el que he de participar en una taula rodona amb blocaires de primera línia, ells parlant dels seus blocs i jo presentant la Maresmesfera. No es tracta de mudar-me gaire, sinó que no voldria que se'm recordés per no estar a l'alçada ni en el parlar ni en la foto...
Bé, el cas és que quan vaig entrar a la botiga definitiva i em van començar a ensenyar peces de roba, jo anava veient que la majoria, camises i alguna americana, teníen un to més brillant del que és habitual en la roba de tot portar. M'estava transportant mentalment a les festes de Nadal, i aquesta no era la meva intenció. Només faltaria, a sobre, que semblés que vaig de nit de cap d'any...
-No, és que aquest any la majoria de roba ve així, més brillant. I aquesta encara és discreta, eh?, em va dir la venedora mare (perquè hi havia la mare i la filla).
I encara va efegir:
-Però el viatjant ja ens va dir que això sempre passa en èpoques de crisi.
És a dir, que quan les vaques són flaques i les butxaques ténen problemes, la gent ens vestim en tons més lluents, com si anéssim constantment de festa...
I jo que em pensava que la moda es dissenyava dos temporades abans. O és que reulta que els dissenyadors de moda aquests ja ho sabíen això de la crisi econòmica?
En macroeconomia cada dia s'aprenen coses noves.

5 comentaris:

Roi ha dit...

Em sembla que el tema està en el polièster company!
que vol dir: més barat i més brillant.

PD: t'ho diu un professional del sector. ;-)

esparver ha dit...

Compte amb la roba brillant i els focus que semblarà que estiguis al molino.

Anònim ha dit...

Desapercebut? Discret? ...el meu pare sempre em deia que "de les coses boniques no se n'ha de tenir de vergonya"! Espero que sigui tot un èxit i que les paraules li surtin ben fluides i encertades com als seus posts. Llàstima de no poder-hi ser de cos present.

vilapou ha dit...

Roi, voleu dir? A mi em sembla que tots aquells grans "modistos" amaguen moltes coses...
Tranquil esparver, que al final em vaig comprar una roba ben discreta. Però gràcies per avisar.
Carme, gràcies, farem el que podrem.

Puji ha dit...

Si no sempre podeu anar al museu de cera... ;-P