23.10.08

Mai és tard

El meu primer ordinador va ser un... un dos-vuit-sis, si no m'equivoco. I em sembla que no vaig errat perquè la Laietana feia una oferta d'un 286 i d'un 486, i jo segur que em vaig inclinar pel preu més baix.
La veritat és que, en aquell moment, la primera pregunta que et feien i et feies quan t'interessaves per un aparell d'aquests era inevitable:
-I per què el vols, tu, un ordinador?
Jo, si més no, tenia l'excusa de què portava algunes comptabilitats i que amb un programet no massa car (o sí) podria millorar molt en la meva feina i, a més, en el fons del fons del meu interior, ja veia a venir que en aquells moments començava una relació personal amb el futur que no podia deixar passar.
Ara, encara que no tingui cap estri de l'altre món, veig que arribat fins aquí on soc, i tinc un blog, m'atreveixo amb eines 2.0, jugo a muntar projectes esfèrics, engego grups que volen ser participatius i, al mateix temps, intento anar aprenent coses (que "prouta" falta em fa).
I això em ve al cap perquè un bon amic, en X. (amb X deXicu, és clar) em va enviar un correu fa uns dies que deia, més o menys:
"Mai havia tocat un ordinador i ara començo. T'he enviat algunes escales. Bé, te n'he volgut enviar algunes, però segur que no t'han arribat. No en sé, encara, però ja tinc la meva adreça de correu"
Mai és tard per començar, X.
I entre ahir i avui ja he rebut 19 escales, 6 fotos de quan tocava en la cobla anterior i 3 correus més interessant-se en saber si tot havia arribat bé. Un exemple de tenacitat.
Jo us deixo aquí la primera de les escales que m'ha enviat en Xicu. Gràcies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc una pregunta doble:

- per que aquesta fixació per les escales? te algun origen especial?

I un comentari de cronologia informàtica, només a títol informatiu:

- Segur que el teu primer ordinador seria un 286, però no crec que la oferta de la Laietana fos 286 o 486, potser un 386, però a quan va sortir el 486 ja no es fabricaba ni venia el 286.

El 286 ( http://es.wikipedia.org/wiki/I286 ) es va fabricar de l'any 1982 al 1986, i el 486 ( http://es.wikipedia.org/wiki/I486 ) del 1989 fins al 2007.

vilapou ha dit...

Benvolgut anònim... doncs sí, hi ha un origen. Diguem que un dia vaig caure d'un enfustissat (soc músic de cobla) que no tenia escala. En poques paraules aquest és el principi de la "fixació". Després tot ha anat evolucionant... fins aquí.
I en quant a l'ordinador, doncs potser sí. Serà qüestió d'anar al garatge i buscar perquè encara el tinc guardat. Però potser sí que l'oferta era entre un 486 i un altre model 486-X o similar. Prometo fer un proper post amb el resultat de les investigacions ;-)