14.10.08

...i el dissabte, I Premi Blocs del Maresme

El dissabte a la tarda tocava una altra jornada de blocs premiats, però ara a nivell de Maresme, de Maresmesfera, vaja, i va ser a l'Auditori de Can Comas, organitzat per Diari Maresme que, a més, celebrava el seu segon any d'existència.
No cal parlar de nivell, perquè aquest ja es dóna per suposat, però potser sí que aquí, i a diferència dels Premis Blocs Catalunya, tots els finalistes eren blocs més personals, potser no tan "sotisficats" com els que varen guanyar a Girona. Probablement sigui la diferència que hi ha entre una comarca i un país sencer, i entre uns convocants i els altres. Nivell a part, repeteixo. Espero que de cara a la propera edició logrem, entre tots, situar la popularitat d'aquest esdeveniment on realment ha d'estar.
Avui sí que faré, però, menció a dos dels guanyadors, en Saül Gordillo i en Joan Dàvila. Al primer per calellenc i perquè és una referència (quantes vegades li deuen haver dit això?). I al segon perquè parla de bàsquet, però del d'abans, del que va jugar ell, i en aquesta zona on visc jo, parlar dels Dàvila és parlar de Bàsquet en majúscules. Queda dit. Bé, aclarim que els altres dos premis van anar per a Tu ets Cabrils i Magnòlia en mà.
L'acte va ser senzill i àgil, sense excessives pretensions i potser amb una mica de nervis... però torno a dir que a partir de l'any que ve això ha d'agafar volada.
I dels assistents que hi érem... per què deu ser que, a primer cop d'ull, em va semblar que la mitjana d'edat era superior aquí que a la capital? És l'envelliment de la gent de comarques? Els blocaires maresmencs som més veterans? Misteris de la sociologia catosfèrica...
Menció especial per a aquells amb qui vaig conversar: en Bernat Costas que és com "Ell", omnipresent a tot arreu quasi a la mateixa hora, l'Albert Lladó, director de Diari Maresme amb qui vaig tenir una xerradeta i vam quedar per fer alguna col·laboració i el canetenc Ivan Aranda, persona inquieta amb la que compartim relació amb les escales, jo intento caçar-les i ell, eliminar-ne totes les que dificultin l'accessibilitat dels que ho necessiten.
Resum final: espero amb moltes ganes l'edició de l'any que ve. La Maresmesfera és imparable!