28.9.07

Reaccions als debats

Cada vegada que s'acosta un debat d'aquells de la Nació, o "de la nación", o "del estado d'alguna cosa", o unes eleccions, penso, i decideixo, que uns dies abans ja faré el post amb les reaccions dels diferents partits. És allò de cada vegada que hi ha eleccions, que tothom guanya, tothom suma, tothom ha millorat els resultats respecte a ves a saber quina combinació anterior...
Però les reaccions dels partits després de qualsevol debat general, o qualsevol declaració de principis del governant de torn són les més previsibles.
El protagonista del tema fa un discurs amb el seu to habitual, és a dir, allargant-se un parell d'hores, amb les exposicions generalistes habituals, comentant alguna intenció i algun fet ja previst però sense avançar realments quasi bé res trascendental. (Sí que he de fer menció aquí i respecte al derrer discurs del MHP, de la trascendència de la promesa, per a tot el país, que els metros obriran els dissabtes a la nit: Lleida, Tarragona, Girona i 900 municipis més ho agraeixen de tot cor).
Reacció del primer partit de l'oposició: un discurs gris, continuista, que ens diu que el govern està en crisi permanent i que posa en perill la progressió econòmica i social de Catalunya com a país.
Reacció del partit del govern: un discurs brillant, amb voluntat de futur, amb promeses sòlides que senyalen la direcció de futur que està emprenent el nostre país.
Reacció d'un partit dels que manen: un bon discurs, clar, contundent però trobem a faltar alguna menció a la nostra identitat com a nació.
Reació d'algun altre partit dels que manen: l'oposició està en crisi permanent i és la culpable que estem on estem (?). I nosaltres, encantats d'haver-nos conegut.
Reacció a l'ensems d'aquells partits d'oposició permanent: Aquest govern va a la deriva i ens està portant al pensament únic i a la dictadura del funcionariat.
Totes aquestes reaccions les podríen ja deixar guardades a sota el faristol aquell des d'on fan totes les rodes de premsa. La veritat és que s'estalviaríen paper i la Selva Amazònica ho agrairia.

P.D.: En relació als derrers debats del Parlament, no ténen desperdici les acusacions de nacionalista al MHP Montilla, i les seves reaccions tant a aquesta acusació com en la defensa del català. Im-pre-ssi-o-nant.