14.9.07

El llibertí

Ahir, com a conseqüència de l'atzar, vaig anar a teatre. He de dir que l'atzar va consistir en enviar un missatge de mòbil i que em toquessin dues entrades a 5€ la unitat. Un regal ... de l'atzar.
L'obra escollida, o que em va escollir, va ser El llibertí, d'Eric-Emmanuel Schmitt, dirigida per Joan Lluís Bozzo i interpretada per Ramon Madaula, Laura Conejero, Jofre Borràs, Marta Millà, Nausicaa Bonnín i Paula Vives.
(Obro aquí un gros parèntesi per fer un comentari sobre com identifiquem els actors per les obres que han fet o fan a la televisió: aquelles dues són del Cor, i aquell també, i els altres tres de Ventdelplà, i, apa, enllestit. Quines obres més han fet? Una pila, però...
Segueixo dins el parèntesi. Avui al programa d'en Bassas, han anunciat l'entrevista a 5 dels 6 actors d'una altra obra de teatre. Casualment, els cinc són "televisius", l'altre, Andreu Benito, un dels millors actors de teatre que tenim, no ho és (perquè no vol). Casualitat? Probablement. I aquí tanco el parèntesi ).
Bé, l'obra val realment la pena, el tema, la interpretació (la Conejero i en Madaula, per aquest ordre), la direcció (hi ha escenes que vaig veure en Bozzo a l'escenari).
Tracta de la discussió sobre com definiria la moral Diderot, filòsof i llibertí, i les contradiccions que li van sorgint a mesura que repassa el seu propi comportament. Tracta dels homes i les dones d'una manera atemporal i tracta, com el 99% de les obres de tots els gèneres, de la soledat.
La foto? Una obra "artística" que va crear el mòbil tot solet...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin prèmit tan xulo! I quin mòbil més entenimentat!

vilapou ha dit...

Zinc, aquests mòbils d'avui dia em sembla que decideixen per ells mateixos. Tot sigui a fi de bé.

raquel ha dit...

Quina idea més humana, la de fer aquest bloc! No t'hi cansis, i vigila de no caure...

Fins una altra