17.9.08

Encara Tossa

El bon amic Amadeu, de la Cobla Baix Empordà, em fa arribar aquest retall del Diari de Girona: Tossa deu, encara, més de 6.000€ a cobles i orquestres.
I això no és de 4 dies, no. Jo mateix ja me'n feia ressó el passat 15 de juny, i com si hagués plogut... Aquella Cobla, modesta però professional, fa quinze mesos que va tocar a la festa dels avis. Pobres avis, ni ells són respectats. Ni la seva festa pot passar el sedàs de la normalitat... econòmica.
Ja se sap que una cobla és això, una cobla. Res més. Perquè amb 6.000€ no es paguen les orquestres "grosses", ni cap grup "important". Aquests segur que van cobrar. Però els de les sardanes, aquells... que s'esperin, no els vindrà d'un any o un any i mig...
Quina vergonya, de veritat...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment és una vergonya. Ja fa 15 mesos!!

Si es segueix amb aquesta linia, les cobles que encara no han cobrat com aquesta que esmentes, tampoc cobraràn mai del tot, perquè tot i que el valor nominal del diner serà el mateix, el valor real haurà disminuït notablement per l'augment de preus produit durant el temps que no han pagat.

En definitiva, que tot i que es cobri l'audició, no tindrà ni molt menys el mateix valor que fa 15 mesos. Segons la teoria de dret mercantil es podria demanar "danys i perjudicis" al deutor, però ja se sap que de la teoria a la pràctica real hi ha un bon tros...

Nomes podem resignar-nos i esperar aveure si, algun dia, ens arriba el "sobre" esperat.

Salut!!

vilapou ha dit...

No hi ha més a dir. Téns tota la raó.

Anònim ha dit...

Les Cobla-Orquestra tampoc cobren, els músics de l'Amoga encara esperen que se'ls pagui la festa major del 2007.

Bravo per Tossa!!