9.9.08

Dependència reagrupada

Fa uns dies que molta gent, periodistes, tertulians i sociòlegs principalment, li estan donant voltes a aquell estudi que havia arribat a la conclusió que els catalans estem perplexos davant la realitat social, econòmica i política que ens està tocant viure. Jo he de confessar que el que realment em va deixar perplex el dia que van sortir aquests resultats va ser que l'Aznar sortís a desmentir l'embaràs d'una ministra francesa, però això ja és un bon punt de partida que confirma l'estudi...
Ahir llegíem a la premsa que dos dels sectors que es van presentar a les eleccions internes d'ERC, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista, es fusionaven per tal d'articular una alternativa a la nova (de fa dos dies) direcció.
No és que això em causi massa perplexitat, no ens enganyem, però jo, que ja soc una mica "rara avis" en general, aconsellaria a la gent pública que pensés una mica en els pobres catalanets "d'a peu".
En aquella campanya interna d'ERC, a la que vaig assistir en algun moment, els caps visibles dels dos sectors es van sentir a dir "pijo", "submarí de la direcció", "llepaculs", "revisionista", d'una banda, i "convergent", "de dretes", "il·luminat" o "pedant", de l'altra. I tot això s'ho van fer entre ells, prescindint ara del que els deien els dos altres sectors, perquè n'eren quatre en total. Ara s'abracen com una família feliç.
No pretenc dir que no sigui la millor opció, tant per al partit, com per al país, però hauríem de començar a fer una mica d'examen de consciència i autoaprenentatge per no portar al pobre "poble" al desencís final i total.
Tots ens estem cansant de veure com avui es donen la mà i demà es diuen el nom del porc, el matí tenim la imatge de l'abraçada i l'endemà tots esperen veure el cadàver d'algun adversari.
Si us plau, comencem a dignificar el país, la política, la societat, l'economia. Potser aquest cas és realment tot el contrari del que pinto, però, veritablement, només sembla una repetició més de la jugada...
Jo veig el semàfor groc i espero que el proper color que aparegui sigui el vert, no el vermell.