15.6.08

Tossa no paga

Aquest divendres vaig llegir una notícia al Diari de Girona referida a Tossa. El títol era: "Tossa ha de refer el pressupost per equilibrar de forma irregular els ingressos i la despesa". Per fer una explicació una mica ràpida diríem que l'Ajuntament havia aprofitat, d'una manera irregular, unes partides d'ingressos per pagar uns deutes que pugen més o menys a 1,5 milions d'euros. Les al·legacions de l'oposició han fet que la legalitat administrativa torni al seu lloc (després d'una estranya votació) però a mi em preocupen un parell de frases que es van dir al Ple de l'Ajuntament:
-"Posarem les factures de nou al calaix" i "augurem conseqüències nefastes per als proveïdors".
Això vol dir que aquells deutes que té l'Ajuntament amb qualsevol proveïdor, sigui un constructor o sigui una Cobla, per exemple, poden passar-se un altre any al calaix o anar directament a les escombraries.
Jo en conec una de Cobla que es troba en aquest cas. Ara fa un any van anar a tocar a Tossa, van fer un ofici i sardanes, i no ho van pas fer malament. Després d'un any no han cobrat i les perspectives són negres, molt negres.
Hi ha dret a això? Pot un Ajuntament pendre el pèl a uns músics d'aquesta manera? I ho ha fet amb el consentiment de l'oposició, no ens enganyem, per acció o per omissió.
Aquest de la fotografia és l'enfustissat on la Cobla va fer la seva feina. Un enfustissat gran, fort, ferm, consistent... tot el contrari que l'economia del Consistori i que la vergonya dels seus components.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A ells segur que no els embarguen com ho fan als músics si deixen de pagar alguna multa d'aparcament.

vilapou ha dit...

Ja se sap ressalat, qui mana, mana; i si vol, ell paga. Però els demés, a pagar i callar. Cobrar? Què? Com? Quan?