11.6.08

Estem en perill!

Segons informa Público, el 40% de les 1714 (quin número, no?) gasolineres que hi ha a Catalunya ja s'han quedat sense combustible. Segons el Mundo, és més del 50%, i segons Diariocrítico el 60%.
Bé, és igual. Suposem que siguin unes 800. Quans litres s'hi deuen poder amagatzemar a cada una: 40.000, 50.000? Per tant, en dos dies s'han "expedit" uns 40 milions de litres per una banda, més uns 20milions més a les benzineres que encara ténen provisions...
Segons he vist a les notícies, el consum d'ahir i avui correspon, pam més, pam menys, al normal d'una setmana.
Concretant, en aquests moments poden córrer pels carrers i les carreteres del nostre país uns 60 milions de litres de benzines, que corresponen a un 60% o 70% més de l'habitual.
Ja en som conscients d'això? Ja n'és conscient el poble de Catalunya que estem dins d'una mena de coctel molotov en stand-by?
I hem de tenir en compte, a més, que els principals histèrics d'aquest acaparament de gasolina són aquells que ténen dos o tres cotxes i que els fan servir per anar a portar els nens (i les nenes) al cole. Ara ténen els dipòsits plens a vessar, és a dir, que hi ha unes bosses perillosament inflamables en els aparcaments i als barris de casetes aparellades...
MHP Montilla, ja ho té clar això? I té clar també que com més gasolina estigui a la venda, més se'n comprarà? I ja ho sap això el seu Conseller per a assumptes surrealistes, el Sr. Baltasar?
Senyors, estem en perill. Això és un polvorí i com algú encengui un llumí... no tindrem temps ni de... partir (apa, un ro-rodolí)
Jo, una vegada més, ja he avisat.
-----------------------------
P.D.: Voldria agrair a l'amic Puji aquesta imatge que em va portar del seu viatge a NY. Ell ja devia intuir també alguna cosa...
2P.D.: Totes aquestes xifres no són gens fiables, però millor que ningú faci els càlculs reals.
3P.D.: Res, és per no acabar amb parell.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que és moments com aquests en què, ments empresarials més lúcides que la meva, veuen la idoneïtat d'invertir en la cría de cavalls per al tranpsort humà.

Ai no, que amb això del biodiesel gairebé sortiria més barat alimentar els animalos amb tigretons que no pas amb grà.

Per cert, tot i que sento cert arrelament per la meva terra, l'expectativa d'una mena de focs artificials a nivell autonòmic (considerant la quantitat de combustible acumulat als cotxes) no m'acaba de desagradar.

Apa, una salutació

Puji ha dit...

En aquesta foto ens acabaven de desallotjar de l'hotel a les set del matí, en ple hivern a Niagara Falls. Collons quin fred. Potser ens hagués anat bé fer una foguera amb algun cotxe amb el dipòsit carregat. I nosaltres encara anàvem vestits, que n'hi havia que van sortir de la dutxa a 0 graus!

Karbeis ha dit...

Mestre,
Servidor fa servir el cotxe NOMÉS per portar els nens al cole (3 Kms. per anar i 3 Kms. per tornar)
I si: tinc els dipòsits dels cotxes plens. I de la moto. Pel que pogués ser.

Cony, és normal suposo, no?

Pensi que el meu cotxe, que s'omple una vegada cada 3 mesos (i hi poso 20 €, no es pensi), tornant de la benzinera a casa m'aplaudia i em preguntava que què celebràvem :P

vilapou ha dit...

Ararat, m'agrada més el primer raonament que el segon. Millor anar en cavall que no pas allò del "mecanoscrit del..."
Puji, em pensava que aquesta foto era "casual". Quines aventures, no?
Karbeis, em sembla que molts cotxes (massa cotxes) han omplert el seu dipòsit sense necessitat. De tota manera, i en el seu cas particular, jo mai dubtaria del seu bon i mesurat criteri ;-)