27.6.08

En Bassas se'n va

Aquest matí, mentres estava tornant a fer una prova a veure si podia continuar mig enganyant el "putupanda", he vist, via twitter, la informació que Antoni Bassas no continuarà fent el programa "el Matí de Catalunya Ràdio".
Així, de cop, he pensat que no calia pas fer-ne cap comentari aquí, al blog, però, per una altra banda, sí que tenia ganes de dir-hi alguna cosa.
Ho he deixat en mans de l'atzar, és a dir que he pensat que quan arribés a casa miraria al Google si trobava una imatge d'en Bassas amb una escala. Si el resultat era afirmatiu, faria l'escrit i si no, no. Per tant, toca fer un petit comentari.
Jo soc de l'opinió que quan un professional de primera línia, del ram que sigui, no arriba a un acord de renovació de contracte, no es queda mai amb el cul a l'aire i, tard o d'hora, si no és que ja ho tenia emparaulat abans, fitxa per un altre "equip".
Ara bé, el que jo intento sempre és ser una mica equànim i tenir una mica de memòria, i, conseqüentment, no m'agrada gens aquest nou esport que es practica al nostre país, que consisteix en convertir en maleït i despreciable qualsevol persona que no opini igual (i a les ordres) que el portaveu del grup de pressió o de poder corresponent.
Treballar en un mitjà públic significa haver de riure les gràcies i raspallar al govern de torn?
Seria just i lògic que un periodista anés canviant de línia i d'opinió després de cada procés electoral?
Aquest és el concepte de pluralitat? I d'igualtat?
Els que creguin que sí, que així ha de ser i que tots els programes de ràdio i televisió han de seguir la "línia oficial" estaran dient que jo sóc dels de la "crosta", un vulgar "nacionalista", vaja. Però a mi, les opinions personals d'en Bassas, no m'importen massa, són ben seves. A mi m'importa la feina que es fa, si el programa és interessant i professional, si es val el que val.
Pensar que tots els entrevistats seran de la "meva corda" i que només es criticarà els "altres" ho considero de tan poca amplitud de mires, que només ho pot pretendre aquell que té por, aquell que, en el fons, no és digne de representar i decidir res ni a ningú.
La llàstima és que aquests són els que malhauradament cada dia dicten més les "línies oficials".
Publica un comentari a l'entrada