27.6.08

En Bassas se'n va

Aquest matí, mentres estava tornant a fer una prova a veure si podia continuar mig enganyant el "putupanda", he vist, via twitter, la informació que Antoni Bassas no continuarà fent el programa "el Matí de Catalunya Ràdio".
Així, de cop, he pensat que no calia pas fer-ne cap comentari aquí, al blog, però, per una altra banda, sí que tenia ganes de dir-hi alguna cosa.
Ho he deixat en mans de l'atzar, és a dir que he pensat que quan arribés a casa miraria al Google si trobava una imatge d'en Bassas amb una escala. Si el resultat era afirmatiu, faria l'escrit i si no, no. Per tant, toca fer un petit comentari.
Jo soc de l'opinió que quan un professional de primera línia, del ram que sigui, no arriba a un acord de renovació de contracte, no es queda mai amb el cul a l'aire i, tard o d'hora, si no és que ja ho tenia emparaulat abans, fitxa per un altre "equip".
Ara bé, el que jo intento sempre és ser una mica equànim i tenir una mica de memòria, i, conseqüentment, no m'agrada gens aquest nou esport que es practica al nostre país, que consisteix en convertir en maleït i despreciable qualsevol persona que no opini igual (i a les ordres) que el portaveu del grup de pressió o de poder corresponent.
Treballar en un mitjà públic significa haver de riure les gràcies i raspallar al govern de torn?
Seria just i lògic que un periodista anés canviant de línia i d'opinió després de cada procés electoral?
Aquest és el concepte de pluralitat? I d'igualtat?
Els que creguin que sí, que així ha de ser i que tots els programes de ràdio i televisió han de seguir la "línia oficial" estaran dient que jo sóc dels de la "crosta", un vulgar "nacionalista", vaja. Però a mi, les opinions personals d'en Bassas, no m'importen massa, són ben seves. A mi m'importa la feina que es fa, si el programa és interessant i professional, si es val el que val.
Pensar que tots els entrevistats seran de la "meva corda" i que només es criticarà els "altres" ho considero de tan poca amplitud de mires, que només ho pot pretendre aquell que té por, aquell que, en el fons, no és digne de representar i decidir res ni a ningú.
La llàstima és que aquests són els que malhauradament cada dia dicten més les "línies oficials".

6 comentaris:

Anna Tarambana ha dit...

El Bassas fora? Però si és tot un professional, garantia de rigor!

No ho entenc! Menys mal que ha trobatlafoto, sinójo no me n'hauria assebentat.

Puji ha dit...

No en tenia ni idea. Però això que dieu és ben veritat. Els mitjans públics han de ser lliures. De tot. Fins i tot del Govern.

A Catalunya Ràdio s'ho haurien de fer mirar, perquè ja comencen a ser una colla els professionals com la copa d'un pi (ui quina ràbia fa aquesta frase) que han marxat per aquest motiu, entre d'altres ($), és clar.

vilapou ha dit...

Srta. Tarambana, es veu que el rigor ha d'anar acompanyat del "piloteig".
Puji, si un no arriba a un acord per qüestió de €€, és ben lícit, però sembla que queda clar que la línia Ferran-PSC li tenia botada de fa anys...

Anònim ha dit...

A veure que triguen a fotre-hi en Barril...

vilapou ha dit...

Ressalat, totalment d'acord. Jo em vaig "autocensurar" aquesta frase al post...

Anònim ha dit...

em sembla que un substitut d'una part del matí serà el fuentes. Si hi posen el Barril ja serà massa, ja va ser fort per part d'aquest canviar de "cadena" i seguir amb el mateix nomb del programa. Ara el pot variar una mica i dir-se ... "el cafè del matí de la Rública"