16.5.08

Honorato

Quan fa uns dies em vaig fixar que avui era Sant Honorat no vaig poder-me estar de recordar l'Honorato.
Qui era l'Honorato?
Doncs era un personatge, un pobre home que sortia en un programa anomenat "Ahí te quiero ver" de TVE, que era la parella (el màrtir) de la Rosa M. Sardà. Eren els '80 i aquest programa consistia en un seguit d'entrevistes, actuacions musicals, escenes d'humor, tot molt a la mida de la Sardà.
Aquell personatge sempre em va quedar clavat, pobre Honorato, i fins i tot conec un cambrer al meu poble (perdó, ciutat) que físicament me'l recorda.
-Mira l'Honorato, està ben enfeinat avui...
L'actor que el personificava era l'Enric Pous, un d'aquells tot-terrenys amb vis còmica que t'anaves trobant per la tele i el teatre. Va morir el 2000, si no estic mal fixat, als 58 anys.
Un dia mirant el programa Nydia em va sorprendre que hi sortís l'Enric Pous acompanyat d'en Martí Galindo, un altre actor entranyable. Tots dos eren (en Galindo encara ho és) uns grans enamorats del món de la sardana i d'alguna manera, l'Enric Pous n'era una espècie de mecenes o promotor. Sembla ser que l'unia una bona amistat amb en Fèlix Martínez i Comín i, en aquell programa parlaven amb la seva vídua, la Pepita Nunell, sobre el mestre i la seva música.
Em va sorprendre, em va agradar i encara vaig "estimar" més el pobre Honorato... quina personalitat!
---------------
(Podria ser que aquest escrit contingués alguna inexactitud, demano disculpes, però ha estat fet amb la millor intenció del món)