13.5.08

De tants per cents

Les pluges d'aquest cap de setmana han remogut moltes coses. Per començar, les gleres dels rius, les planes resseques, els torrents oblidats, els pantans desnudrits... I, per acabar, els càlculs matemàtics, els percentatges, els recomptes de litres, de metres de canonada, d'hectòmetres cúbics...
Hem sentit a dir que l'aigua emmagatzemada havia augmentat d'un 0,5 per cent, o d'un 10% o, fins i tot d'un 30%, tot depenent de què o d'on estàvem parlant, cosa que quasi mai ha quedat clara.
Ara ja discutim sobre si els "de can Fanga" (quina venjança més freda i sibilina els estan fent empassar des de comarques llunyanes...) en ténen prou amb aquests167 metres cúbics que superen els 165 que marquen la línia vermella del perill, i si la canonada de connexió és necessària o obligatòria. Estem esperant amb un compta-litres l'aigua que baixa lenta i mandrosa des de dalt de les muntanyes per veure què s'ha de fer amb l'aixeta miraculosa.
I tot perquè ha plogut tres dies i a estones...
Jo, avui, com cada matí, he anat a acompanyar la nebodeta a cole i, des del cotxe, he intentat esbrinar si el verd, el que encara ens queda aquí al litoral, havia augmentat la seva intensitat.
Es pot mesurar en tant per cent la intensitat del verd?